Marrakesh

Stedentrip KLEURRIJK MARRAKESH———-> English version.

Altijd al nieuwsgierig geweest naar Marrakesh? Of wil je dolgraag nog een keer terug? Vind je het lekker van a tot z verzorgd te worden? Bijzondere plekken te vinden met de locals? En Marrakesh te bekijken met een kleurrijke blik?  Dan is deze stedentrip Kleurrijk Marrakesh echt wat voor jou.  

Voordat je verder leest,  laat ik je om te beginnen graag inspireren door deze eerste recensie. Verderop kun je er nog eentje lezen:

 

“De kleurrijke  Marrakesh-trip was een hele bijzondere ervaring, 

Het thema kleur was in vrijwel alle opzichten terug te vinden in het zeer gevarieerde 5- daagse programma. Erica toonde ons de diversiteit van stukjes Marrokkaanse kunst en cultuur op zeer aangename wijze. Daarnaast maakten de persoonlijke kleurenanalyse en het verblijf in het zeer sfeervolle en gastvrije riad Chambres d’Amis de trip tot een mooie en onvergetelijke ervaring!!! Een echte aanrader!!” aldus deelneemster Cora.

 

17-22 november 2017 begeleidt Erica Pach opnieuw deze kleurrijke trip in Marrakesh. Inschrijving gesloten. Het is voorlopig nog niet bekend wanneer we weer gaan. Maar mocht jij een reis georganiseerd willen hebben met dezelfde inhoud, neem dan gerust contact op via 0640597086.

Samen met de ‘locals’

Tijdens de stedentrip Kleurrijk Marrakesh gaan we de stad ontdekken aan de hand van kleur. We werken samen met verschillende ‘locals’ en komen dus ook op plekken waar je als gewone toerist niet zomaar komt.
We benaderen het thema kleur telkens vanuit een ander perspectief. Daarbij ligt de nadruk op jou. Daarom geef ik je tips over jouw persoonlijke uitstraling. Enkele voorbeelden: We gaan na welke kleuren jou het beste staan. Welke kleuren(combinaties) hebben jouw voorkeur en waarom? Hoe zien anderen jou als je bepaalde kleuren draagt?

Programma stedentrip Marrakesh

Hieronder genoemde onderdelen komen in willekeurige volgorde aan bod:

Kleurrijk Marrakesh

 

  • Van de kleurrijke en levendige medina komen we tot rust in de woestijn, waar als contrast juist weinig kleur te beleven valt. Kijk eens hoe dat voelt. Rust versus drukte. Veel kleur versus weinig kleur.
  • We genieten van een ontspannen lunch in Le Jardin waar je je verbaast over de vele tinten groen in het restaurant.
  • ’s Avonds laten we ons vermaken op het bruisende Jamaa El Fna plein met zijn tientallen eettentjes, slangenbezweerders en watermannen. Via de locals weten we natuurlijk waar je het lekkerst kunt eten.

Stedentrip Kleurrijk Marrakesh

  • In Jardin Majorelle zien we niet alleen de tuin, maar we leren ook over het kleurgebruik in de kunstwerken door wijlen Yves St. Laurent.
  • Op het fabrieksterrein waar ze nog met de hand bakstenen en mozaïeken maken zien we de invloed van kleur van een heel andere kant.
  • Veel kleur valt ook te beleven in de beeldentuin van André Heller. Een andere kleurrijke kunstenaar is de Marokkanse Hassan Hajjaj, die een winkel heeft in Marrakesh.
  • In de souk gaan we fotograferen en bekijken daarna hoe onze kijk op kleur is en wat dat over ons zegt. We komen tot rust op het dak van Maison de Photographie.

“Ook al ben je ooit eerder in Marrakesh geweest, dan is toch de themaweek Kleurrijk Marrakesh een aanrader! Erica brengt je naar verrassende plekken waar steeds kleuren de boventoon voeren. Van pleinen, parken, tuinen, terrassen, restaurants, winkeltjes tot kleurrijke personen, waarvan zij zelf niet de minste is. Je leert door de workshop fotografie met de ogen van een fotograaf te kijken naar het kleurenpalet van deze levendige stad.

De kleurrijke culinaire uitstapjes zijn prima verzorgd, evenals de uitstekende logies in een fraaie riad in het hartje van de stad. Het zijn fantastische, volle dagen waarin je veel over kleur leert en van kleur geniet, met een zeer charmante gids/gastvrouw.”,  aldus deelneemster Margreet.

Prijs verblijf Kleurrijk Marrakesh

Kleurrijk Marrakesh

 

Om je een indicatie van de prijs te geven in 2017 was het verblijf voor Kleurrijk Marrakech € 695,– p/p all-in*). Voor een éénpersoonskamer kwam de prijs van het verblijf op € 825.Uiteraard moeten we e.e.a. nader bekijken als jij je wensen kenbaar maakt.

De stedentrip duurt 6 dagen inclusief aankomst en vertrek.

De prijs is inclusief ontbijt, 4 lunches en 4 diners, entreegelden, alle vervoer, inclusief van en naar het vliegveld, toeristenbelasting. Exclusief drankjes en fooien. Water en thee zijn gratis.

Boek nu voor de stedentrip Kleurrijk Marrakesh!

Aanbetaling is 50% bij boeking. Restant zes weken van te voren.

Meer weten? Stuur een mail via info@be-your-best.nl onder vermelding van  stedentrip Kleurrijk Marrakesh of bel Erica Pach 0640597086 voor meer informatie.

En vind je het leuk om eerder te komen dan wel langer te blijven? Als er plek is in het hotel, kun je natuurlijk altijd extra nachten boeken.

Advies over vliegreis

De vliegreis is niet inbegrepen. Tickets kun je o.a. boeken via Transavia en Ryanair. Als je besloten hebt mee te doen aan de Kleurrijk Marrakesh, boek je verblijf en vlucht dan zo snel mogelijk. Prijzen van vliegreizen kunnen variëren, als je langer wacht.