Mobiliteit

We beoordelen in eerste instantie iedereen op zijn of haar buitenkant. Dat glanzend laagje vernis heb je nodig als je je voor het eerst presenteert. Om met George Clooney te spreken “If you look like an asshole, you probably are one”. 

 

Loopbaanbegeleiding, outplacement, reorganisatie, reïntegratie, het is aan de orde van de dag. Medewerkers willen zich verder ontwikkelen of hebben hulp nodig bij het vinden van een nieuwe baan dan wel om zich voor te bereiden op een nieuw leven als zelfstandig ondernemer. Daarbij is je presentatie van groot belang.

 

Doelstelling

Je ondersteunt je (oudere) medewerkers bij het zich beter presenteren bij sollicitaties of als zzp’er.

 

Verschillende mogelijkheden

  • Een interactieve presentatie “De eerste indruk“. In een notendop maken we duidelijk hoe belangrijk presentatie is.

Er is een groep medewerkers die meer praktische ondersteuning bij hun presentatie nodig hebben. Er is keuze uit verschillenden trainingen:

Zakelijk individueel advies

Sommige medewerkers hebben persoonlijke begeleiding nodig. In een groep krijgen zij niet de aandacht die zij verdienen. Zij hebben zakelijk individueel advies nodig.

 

Individueel sollicitatieadvies

Soms ligt persoonlijke uitstraling zo gevoelig, dat je liever het mobiliteitstraject helemaal uitbesteedt. Je wilt de sollicitatievaardigheden van een medewerker verbeteren, op inhoud én vorm. Iemand doorloopt het gehele traject: van het zoeken naar de baan die bij hem past t/m het sollicitatiegesprek. Indirect gaat het om bewust maken van het belang en invloed van uiterlijke presentatie in het algemeen, en meer in het bijzonder bij solliciteren. Lees verder…