Luchtig linnen overhemd

Na de eerste bloedhete dagen van de zomer is dit een goed moment om het linnen overhemd in het zonnetje te zetten.

Linnen is luchtig, linnen is stijlvol. Stukken beter dan die lelijke (witte) T-shirts die iedereen weer uit de kast trekt als het een beetje warm wordt.

Luchtig linnen

In de zomer is het echt heel belangrijk om te letten op de stoffen die je draagt. Ga ajb zoveel mogelijk voor natuurlijke stoffen zoals katoen en linnen.
Zoals het woord het al zegt: luchtig linnen is extra prettig omdat het lucht doorlaat. Linnen hemden zitten meestal wat wijder dan katoenen hemden. Daarnaast neemt linnen goed vocht op en voert deze af van je lichaam. Dat wil je toch heel graag, als je loopt te smelten bij 30plus ◦C.

Filmster Paul Newman wist al hoe het moest, in de vijftiger jaren: een luchtig linnen overhemd dragen op warme dagen. Hier extra casual 🙂

Niet strijken

Ook heel fijn is dat je linnen bijna hoeft te strijken. Na een wasmachinebeurt strijk je hem natuurlijk wel even, maar is het hemd na een dag dragen niet vies, dan hang je hem op een hanger te luchten.

Linnen kreukt wel, maar dat is juist de charme van de stof. En zolang je niet voor de totale luchtige linnen look gaat, kun je er ook prima mee op kantoor verschijnen. Een totaal linnen pak kan misschien wel in de meer creatieve hoek, maar dan nog moet je oppassen dat je er niet té gekreukeld uitziet.

Losse look

Massimo Dutti verkoopt dit luchtige linnen shirt in heel veel kleuren

Linnen geeft een losse look, vooral als je wit en zandkleuren draagt. Als je ook nog een panamahoed op je hoofd zet, zie je er al gauw uit alsof je op vakantie bent. Niets mis mee natuurlijk, maar in de zakelijke wereld wil je dat niet altijd. Zoek dan een overhemd in een andere kleur: pastel of juist zwart of donkerblauw of een andere donkere kleur. En uiteraard let je wel op dat de kleur bij je huidtint past. Als je een beetje een kleurtje in je gezicht hebt, kun je al wat meer hebben dan als je lelieblank bent en blijft. En je weet het, twijfel over welke kleuren goed bij je passen, doe een kleurenanalyse.

LEES OOK

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *