10. Is de treinstaking voorbij?

Het is dinsdag 14 maart. Wanneer is die treinstaking ook alweer begonnen? Een week geleden?

En is die al afgelopen? Het is me helemaal niet duidelijk. Ik pak weer de bus, maar later op de dag lijkt de tramtrein wel weer te rijden. Hoe zit dat nou? Ik sta in het zwembad in de rij totdat we naar binnen mogen. Misschien weten ze het hier. En jawel: “mevrouw, het hangt er vanaf of er demonstraties zijn. Zijn die er, dan rijdt de trein niet of soms, of 1x om de twee uur of 2x per dag of alleen ’s avonds, zoals nu.” Ik haal opgelucht adem, want als ik de rit met de bus had moeten afleggen, dan had me dat ’s avonds heel veel tijd gekost.

SNCF

Ik ben er intussen achter dat Google Maps heel goed is qua informatie zolang er geen stakingen zijn. Zijn ze weer aan te protesteren dan moet je echt de SNCF (de Franse NS) raadplegen voor de juiste informatie. Google Maps houdt dat niet bij. Moet je allemaal even weten.

Echt, ik ben in Frankrijk, bij de bushalte

Zoals gezegd, ik kom er wel met de bus, maar het duurt twee keer zo lang. Die tramtreinverbinding is zo handig! Je gaat zitten en twintig minuten later ben je bij de terminus. Daar stap je weer over op tram 1 (het is maar dat je het weet) en je bent zo in het centrum. Het centrum dat ik na twee weken heel voorzichtig begin te ontdekken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *