12. Emmaus

Een week geleden zag ik een aankondiging van een speciale brocante Mercerie et Armoire de Grand-Mère. Bij Emmaus in een ander voorstadje van Nantes.

Gelukkig voelt Peggy er wel voor om dit etablissement te bezoeken en dat is fijn, want qua OV is het hopeloos. Als we aankomen kunnen we om 10  ’s morgens al bijna geen parkeerplek meer vinden!

Wat is Emmaus?

Emmaus is een internationale beweging die bestaat uit woonwerkgemeenschappen die in hun onderhoud voorzien door kringloopbedrijven op te zetten en hierin te werken. Met de opbrengst van deze bedrijven worden ook vluchtelingen, armoeden en daklozen geholpen. En dat doen ze goed hier in Frankrijk.

Direct naar de fournituren

Afdeling fournituren en Jezus prullaria

Het is best een groot geheel met verschillende afdelingen. De meubelen en kinderspeelgoed slaan we over. Direct naar de Mercerie, wat fournituren betekent. Peggy valt meteen voor een oud patroon voor een jurk, koopt vervolgens wat stof en elastiek en neust vooral tussen alle kleine schatten. Intussen loop ik naar de accessoires. Tussen de Jezusbeelden en allerhande Jezus prullaria vind ik ook prachtige gehaakte witte vintage handschoenen en een schattig kraagje. Ringen zijn er ook, dus daarvan neem ik er drie mee.

Een vos om de hals?

Is die vos echt????

Een vos doe ik om mijn hals om het  effect te bekijken. Hij lijkt bedrieglijk echt, maar als ik een identieke tweede vind, weet ik zeker dat die nep is. Gelukkig maar. Trouwens veel te onhandig. Dat kopje kijkt je misschien wel guitig aan, maar de staart zit in je gezicht.

Ik loop intussen door – het zal je niet verbazen – naar de kledingafdeling. Ik zie meteen een jurkje dat helemaal Peggy is. Ze is niet erg van het optutten. Als sportlerares loopt ze feitelijk de hele week in sportkleding. In het weekend wil ze wel haar best doen. Ze is het meteen met mijn keuze eens en gaat uiteindelijk met vijf jurkjes en een trui naar de kassa. Ik scoor twee truien.

Per persoon zijn we ongeveer 20 euro kwijt. Niet alleen Nederlanders, ook Fransen houden van koopjes. Des produits à un petit prix.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *