Altijd elegant geschoeid?

Toen ik begin twintig was, zei een vriendin “nu ik jouw voeten heb gezien, vind ik de mijne minder lelijk!” Ik moest er hartelijk om lachen.

Korte worstteentjes

Kleine, korte worstteentjes heb ik. Een hoge wreef en voetbreedte Katrien Duck. Maar dat heeft me nooit belet om mooie schoenen te kopen. Veel schoenen zelfs.

Ja, het is waar. Soms is het wat lastig om veterschoenen goed dicht te krijgen. Sommige laarzen zijn wat moeilijk in te komen. In sandalen zitten  mijn korte tenen wat verloren in de open neus.

Echt heel erg lelijk

Maar verder heb ik altijd schoenen gekocht die ik mooi vond en dacht nergens aan. Totdat mijn schoenen steeds vaker begonnen te knellen.

Te smalle schoenen en waarschijnlijk ook te veel hoge hakken maken dat ik van die bobbels aan de binnenkant van mijn voeten heb. Dus nog bredere voeten…. Mijn voeten zijn nu dus ECHT HEEL ERG LELIJK.

Voeten zakken uit als je ouder wordt. Veel vrouwen ontwikkelen van die lelijke bobbels aan de zijkanten van hun voeten. Vaak is dat ook erfelijk. Om over lelijke nagels maar te zwijgen.

Katrien Duck

Je probeert eens wat met steunzolen om de boel te corrigeren en erger te voorkomen. Vooral laarsjes of veterschoenen koop ik een maat groter. Meer ruimte voor die voet. Steeds vaker draag ik echter gemakkelijker (lees breder en elastisch) schoeisel als ik ergens heen loop. In mijn tas zitten echter altijd mijn mooie schoenen. Ik wil echt niet dood gevonden worden met mijn Katrien Duck schoenen van Durea. Die Portugeese elastische schoenen Arcopedico gaan nog nét.

Ik wil niet eindigen met alleen nog maar plompe schoenen in mijn kast. Daarom ga ik onderzoeken hoe ik zonder al te veel concessies er toch elegant kan blijven bijlopen.

Meesterschoenmaker Hillies

De eerste bij wie ik te rade ben gegaan is Meesterschoenmaker Hillies in de Javastraat 85, Amsterdam. Hij gaat schoenen waarop ik niet meer kan lopen, zo bewerken dat dat wel gaat lukken. Want deze Meesterschoenmaker is van alle markten thuis.

Ik houd jullie op de hoogte. En wie tips of suggesties heeft, ik hoor het graag.

In onderzoek:

  • Je voeten laten opereren
  • Wat kan een pedicure voor je betekenen?
  • Confectieschoenen voor brede voeten
  • Schoenen op maat laten maken?
  • En natuurlijk, de styling, ook als je schoenen wat minder mooi zijn….
  • En wat verder op mijn weg komt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *