Zonnebril: communicatieve sta-in-de-weg

Stoer. Modieus. De zonnebril. Fijn tegen fel zonlicht. Echter, ook een echte communicatieve sta-in-de-weg bij een belangrijk gesprek. Want: geen oogcontact.

Ogen spreken

Als we met iemand spreken, willen we de ogen zien. Die geven namelijk belangrijke communicatiesignalen af.  Heb je dus een belangrijk gesprek, vermijd het terras. Ook al is die zon nog zo verleidelijk. Of zoek een plekje in de schaduw zodat je geen zonnebril nodig hebt. Gesprek wat minder belangrijk? Toch lekker in de zon? Start in ieder geval met elkaar in de ogen te kijken. Dan kan de zonnebril weer op. Met de juiste kleur glazen.

Ondertussen

Je weet nu hoe je een gesprek begint. Maar nu op zoek naar die fijne zonnebril. Met de juiste glazen.

UV bescherming

Het belangrijkste dat je zonnebril je biedt, is de bescherming tegen UV stralen. Hoe weet je dat? Kijk of er een sticker op zit. Met de volgende informatie:  UV 400 of 100% UV bescherming.

 De kleur van de glazen

Gekleurde glazen absorberen het licht. Je hebt ze in alle tinten. En iedere kleur heeft weer een ander effect. Je hebt een bril gevonden die je bevalt? Ga dan buiten in het zonlicht kijken. Kijk of je de glazen niet te donker vindt, hoe de kleuren veranderen en of die tint je bevalt.

Grijze glazen

Grijze tinten verminderen de felheid van het licht zonder aan de kleuren af te doen.

Bruine glazen

Bruine tinten zorgen dat het zonlicht minder verblindend is. Bruin vervormt wel meer de kleuren en maakt het zicht wat wazig.

Gele glazen

Geeltinten verminderen de waas van het blauwe licht van de zon beter dan bruin. Je zicht verscherpt; helaas, de vervorming van de kleuren is sterker.

Groene glazen

Groentinten verminderen de verblinding en filteren een deel van het blauwe licht. Ze zorgen voor een goed contrast tussen objecten.

Roze glazen

Veel op of rond het water? Dan zijn roze getinte glazen een goede keus. Ze bieden een goed contrast voor objecten tegen blauwe of groene achtergrond.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *