Alle remmen los?

De temperatuur een paar graden omhoog? Het is meteen rokjesdag. Kekke zomerjurkjes met blote armen, open schoentjes. Openstaande hemden met de blik op een harige mannenborst. Alle remmen los.

 

Onderscheid werk en vrije tijd

Maar ja, werk en vrije tijd. Dat is toch niet hetzelfde. Hier mag de rem er wel vaker op. Op het werk vertegenwoordig je je bedrijf; je bent niet een dagje op het strand. Kleding – of het gebrek eraan – mag nooit van de boodschap afleiden.

 

Peilloze diepte?

Stel, je zit in een gesprek. Degene die je spreekt, buigt zich – lichtjes – voorover. Je blik raakt verstrikt in een peilloos diep décolleté. Of je staart gefascineerd naar die harige borst van je mannelijke gesprekspartner, die een knoopje teveel open heeft staan. Om over die prachtige benen maar niet te spreken van… eh, hoe heet ze ook al weer? Weet je nog waarvoor je kwam?

 

Korte of lange mouwen?

Blote huid fascineert. Je blik wordt er vanzelf naar toe getrokken. Wil je een serieus zakelijk gesprek? Bedek ook zoveel mogelijk de blote armen. Kortom: Mannen dragen altijd lange mouwen. Overhemd of zomertrui. Afhankelijk van je werkomgeving, mét of zonder jasje.

 

Zwabberende armen

En de vrouw? Die draagt een korte mouw. Vet of slappe spieren die te veel zwabberen?  Kies voor een mouw tot aan de elleboog. Is het warm? Zorg ervoor dat de mouwen niet te strak zitten. En, kies voor een natuurlijke stof, zoals katoen, linnen, zijde.

Vrouwen dragen in ieder geval nooit, maar dan nooit een singlet met bandjes! Tenzij je er een jasje overheen draagt. Dat je ook aanhoudt.

 

Wees solidair

Sandalen draag je niet op het werk. Zelfs mooie open pumps zijn twijfelachtig. Je voeten moeten wel heel mooi en zeer verzorgd zijn, willen open schoenen acceptabel zijn. Bovendien: ook hier geldt weer. Het oog trekt naar de blote huid. Dus leiden ze vaak de aandacht af van het gesprek. Bovendien, de mannen dragen toch ook dichte schoenen? Wees solidair.

2 reacties op “Alle remmen los?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *