Rode hanenkam in pak

Juni 2013. Een hoop ‘pakken’ in Londen-city. Een enkele uitzondering valt meteen op: Rode hanenkam, keurig gekleed met gepoetste brogues leest zijn e-reader naast mij in de metro. Rastahoofd strak in het pak valt meteen op in de menigte, wachtend op de trein. Eerlijk gezegd raak ik een beetje in de war. Dit gaat zo tegen de ‘regels’ in, dat het reuze interessant wordt. Wat voor soort werk doen deze mannen? In welke kringen bewegen ze zich? Wat willen ze uitstralen?

Hanekam agressief?

Hanekam en je denkt: woest en agressief. Bij de rastaman komen beelden boven van joints, BoB Marley, ‘relaxed man’. Mijn handen jeuken om ze te fotograferen, ik wil weten wat ze doen, maar durf ze niet aan te spreken. Dus het is gissen…

Beide mannen zien er zeer verzorgd uit, hebben een vriendelijke uitstraling. Dat ze qua haardracht afwijken van de norm doet niets af aan de indruk dat ze door hun gedrag en manier van kleden allebei toch betrouwbaar overkomen. Zo zullen ze hoogstwaarschijnlijk ook correct werk afleveren. Bij de bank werken? Ik denk het niet. Waarschijnlijk vind je ze eerder in de creatieve hoek. Maar wat ze ook doen, ik zou met ze in zee gaan.

Buitenschilder denkt ook na over zijn imago

Een week na Londen zit ik thuis met de buitenschilders. Het gesprek komt op presentatie. Chef schilder heeft zijn maatje verordonneerd zijn hanenkam af te scheren of minimaal te bedekken. Dat is goed gelukt, want ik heb geen idee dat er een korte hanenkam onder die pet zit. Chef schilder is de mening toegedaan dat je je ook als schilder behoorlijk dient te kleden.  En te gedragen.  Dus schone overalls, het haar netjes en fris geschoren, in om het huis voorzichtig met de spullen omgaan, goed communiceren wat ze telkens van plan zijn, de boel netjes achterlaten ’s avonds bij vertrek.

Op deze manier stralen de schilders stralen respect uit naar mij, de klant. Ik krijg vertrouwen in hun manier van werken. Ik ga er dan ook automatisch van uit dat ze net schilderwerk gaan afleveren.

Meer weten?

Kortom: denk na over hoe je bij klanten of eventueel ook privé wilt overkomen. Wil je advies of begeleiding bij je uitstraling, je manier van kleden en gedragen? Bel Erica Pach, 06 40597086 of email info@be-your-best.nl

1 reactie op “Rode hanenkam in pak

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *