Wat je kapsel onthult

Moeite om je gesprekspartner te peilen? Kijk eens naar zijn haar. In de gewone (zaken)wereld dan. De Amerikaanse lichaamstaaldeskundige Jo-Elian Dimitrius heeft geadviseerd bij meer dan 600 rechtszaken. Dit zijn haar bevindingen.


IJdel versus praktisch

Heeft een man gestyled, gesprayd of geföhnd haar? Dan wil hij waarschijnlijk indruk maken. Bovendien is hij ijdel. Een kort koppie kan duiden op een praktisch, sportief persoon. Maar hij kan ook conservatief zijn.

 

Moeite met ouder worden?
Een man die overduidelijk haarstukken gebruikt, heeft niet door hoe anderen hem zien. Dat geldt ook voor een man die zijn haar aan een kant laat groeien en over zijn kalende hoofd kamt. Zijn die mannen er nog?! Een man met een (base ball)petje om zijn kalende hoofd te verbergen, heeft moeite met ouder worden.

 

En de vrouwen?
Kort haar dat zorgvuldig is geknipt en gestyled, kan wijzen op een artistieke persoonlijkheid. Maar zo’n veeleisende coupe toont ook dat de eigenaresse veel geld over heeft voor haar kapsel. Dat kan wijzen op onzekerheid.

 

Vrouwen met lang haar
Vrouwen met lang haar vinden zichzelf vaak sexy. Boven de 40 en lang haar? Net als kalende mannen met (tou)petjes hebben deze dames moeite met ouder worden. Ze zien zichzelf nog steeds als tieners of studenten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *