Vrouwen: mouwloos, ja of nee?

Op kantoor kleed je je correct. Ook als het warm is. Als vrouw ben je solidair met de mannen. Dus (korte) mouwen. En wil je toch mouwloos, zorg dan in ieder geval dat je een jasje bij je hebt, als je even formeel moet. Naar een klant, de directie, dat soort zaken.

Maar in je vrije tijd kun je los gaan. Hier volgen tips voor tops die het beste bij jouw smalle of brede schouders passen.

 

Smalle schouders?

Spagettibandjes is het lekkerste bloot, maar ook een boothals is heel geschikt voor jouw smalle schouders.  Opgeknipte mouwen laten je schouders vrij; zo krijgen ze meer volume. En heb je brede dijen? Dan slaat een wijde hals twee vliegen in één klap. Je schouders lijken breder, je dijen smaller.

 

Brede schouders?

Vermijd spagettibandjes; ga voor bredere schouderbanden . Ga je mouwloos? Zorg dan dat de naad precies op je schouder valt.  Een V-hals en ronde hals doen jouw brede schouders ook smaller lijken. Verder leiden vlindermouwen van fladderige stof de aandacht van je brede schouders af.

 

Mouwen met warm weer

Zorg dat je natuurlijke stoffen draagt: katoen, linnen en zijde zijn echt het fijnst. Ook viscose is een goede keuze. Daarnaast zorg je er natuurlijk voor dat je kleding niet te strak zit. Laat dus genoeg ruimte bij arm en oksel.

Alternatieven: gehaakte mouwen voor meer lucht. Een mouw met een split, bij de bovenarm of onderarm.

En let op die zogenaamd luchtig uitziende transparante mouwen. Die zijn bijna altijd van kunststof materiaal gemaakt en alles behalve ademend. Daar krijg je het alleen maar warmer van in dit vochtige klimaat. Vermijden dus!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *