Mannen, mouwen, ja of nee?

Helaas hebben de mannen minder alternatieven. Op kantoor is mouwloos is natuurlijk ‘out of the question’? Evenmin is het gebruikelijk dat mannen korte mouwen dragen. Om over de korte broek maar niet te spreken. Dus voordat je in het water springt uit pure oververhitting, let op de stoffen die je draagt.  

Verder is er een interessante discussie ontstaan over een advocatenkantoor in de VS dat zijn kledingcode op een bijzondere manier invult.

 

Etiket materiaalinformatie

Kijk bij de aankoop van een overhemd en jasje altijd naar het etiket met materiaalinformatie. Dat vind je in de nek of zijnaad. Zoek in een jasje ook  eens in de binnenzak. Check de informatie over buitenkant én voering. In de zomer wil je vooral zomerwol, katoen, linnen en viscose. Maar let op: Een katoenen jasje met polyester voering doet het koele gevoel teniet.  Dus wil je het koel houden? Ga minimaal voor een viscose voering. Waarschijnlijk beland je dan bij de duurdere exemplaren, maar ja,  koel houden heeft zijn prijs.

Opvallend al die lichte kleuren in de zomer, vind je niet? Ook jij zult je koeler voelen in een lichtgekleurd jasje of pak. Lichte kleuren stoten namelijk de warmte af. Boven de 25 graden houdt niemand het helemaal koel, maar alle beetjes helpen.

 

Overigens…

Overigens denkt niet iedereen zo over bovenstaande. Een advocatenkantoor in de VS vindt dat het allemaal wat losser mag. Er is een levendige discussie hierover ontstaan op LinkedIn. (Waarschijnlijk kun je deze discussie alleen volgen als je lid bent van de groep Distinguished – Masterclass Etiquette & Omgangsvormen). Kan het nu wel of niet? Het lijkt meer op een marketingtruc om aandacht te krijgen dan dat dit een ver doorgevoerde kledingcode is.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *