Hoe herken je kwaliteit in vier lessen voor mannen

Waarop moet je op letten als je een jasje wilt kopen dat kwaliteit uitstraalt?

Les 1: De juiste maat

Mannen denken vaak dat je een jasje niet mag voelen. Lekker gemakkelijk als een trui moet het zitten. Jasje, trui. Het lijkt niet op elkaar. Een trui is van een heel ander materiaal en voegt zich naar je lichaam. Dus weg ermee, met dat idee. Een jasje mag je gewoon voelen.

Vervolgens hebben mannen de neiging om hun armen voor zich uit te strekken en dan op te merken: “Wat zijn die mouwen kort!”. Ja zeg, wie loopt nou de hele dag met zijn armen vooruit? Hoe dan ook, om die redenen kopen mannen vervolgens vaak jasjes een maat te groot. Dus hier is de tip voor de goede armlengte en juiste maat jasje: laat de armen langs het lichaam hangen; er moet een strookje hemd onder de mouw uitkomen. Met de vingers moet de onderkant van het jasje vast te pakken zijn. Let verder op stof die bobbelt, naden die trekken en ‘gootjes’ achter de kraag. De schouderpartij moet recht vallen en loopt mee met de schouder.

De betere zaken verkopen nog wel eens lengte- en kwartmaten, zodat mannen veel preciezer hun jasje kunnen kiezen.

Les 2: De binnenvoering maakt het verschil

Een belangrijk verschil tussen duur en goedkoop zit ‘m in de binnenvoering, de lagen stof tussen de buitenkant en de voering. Goedkoop: op elkaar geplakte lagen. Duur: aan elkaar gestikt. Je moet het vooral voelen, dat verschil. Een gestikte binnenvoering behoudt beter zijn vorm, ook als de stomerij je beste vriend is. Bovendien: als je voor de (na)zomer een koel jasje zoekt, is het belangrijk dat zowel de buitenkant als de voering van natuurlijke stof is gemaakt. Een katoenen jasje met een kunststof voering is in de zomer geen aanrader!

Les 3: Fijner weefsel: beter jasje.

Hoe fijner het garen, hoe soepeler de stof. Ook dat bepaalt de kwaliteit van een jasje. Een label kán de super vermelden, bv super 100’s. Dus let daar eens op als je het etiket checkt op de soort stof. Kasjmier is de allerfijnste kwaliteit. Superduur én de heerlijkste stof om te dragen. Eén groot nadeel – naast de prijs – kasjmier is heel, heel erg kwetsbaar. Met zo’n jasje doe je geen vijf jaar.

Les 4: Controleer de knopen

Is het onderste knoopje op een jasje open? Dan is het een duur jasje. Bij gewonere jasjes is dat namelijk niet mogelijk. Populair zijn kissing buttons, knopen die elkaar aanraken. Uiteraard moeten de knopen goed vastzitten. De sluitknopen op het voorpand moeten op een steeltje zitten; er is een extra draad om de vastzetdraad gewikkeld. Het steeltje zorgt ervoor dat het knoopsgat mooier over de knoop valt.

Last but not least

Nog beter is natuurlijk een jasje op maat. Ook daarin zit natuurlijk kwaliteitsverschil. Suitsupply levert andere kwaliteit dan New Tailor. En andere service. Aan jou de keus.

Bron: Verkopersonline.nl

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *