Hoe draag je vintagekleding?

Vintage is kleding, schoeisel en accessoires die in of vóór de 90er jaren zijn gemaakt. De stukken zijn typisch voor een bepaalde tijdgeest en hebben een zekere stilistische waarde. Voor de 70-er jaren zijn het vaak handgemaakte stukken, want in die tijd werd veel thuis genaaid. Maar hoe draag je vintagekleding?

Hoe draag je vintagekleding?

Ik weet niet of je mensen op Instagram volgt maar dan zie je regelmatig stijlvaste vintagedragers langskomen. Mensen die strikt een bepaalde stijlperiode volgen. Ik vind dat te beperkt. Geef mij de vrijheid om juist stijlen te mixen.

Hoe ik dat doe, laat ik zien met enkele foto’s. 

Hoe draag je vintagekleding als je stijlen mixt?

Kleurencombinaties vind ik belangrijk. Dan kijk ik wat ik in de kast heb hangen of liggen en allengs vormt zich dan de combinatie.

En zo kom ik tot bijvoorbeeld de eerste outfit. Deze 40-er jaren jurk samen met een bruin hoedje uit dezelfde periode. De veren bovenop zijn jammer genoeg niet goed te zien. Tas en handschoenen uit de 50-er jaren waren van mijn moeder. De tas is gemaakt uit krokodillenleer. Andere accessoires van nu. Om het levendiger te maken kun je dit paarse jurkje ook met rode of groene accenten combineren. Voor een volgende keer om uit te proberen.

Hoe draag je vintagekleding?

Mix van 40-er en 50-er jaren en 21ste eeuw.

Hoe draag je vintagekleding met een rok uit 50-er jaren? Met o.a. handschoenen ook uit die tijd, ook van mijn moeder geërfd.  Jasje uit 60/70-er jaren. Zowel de jurk hierboven als de vintagekleding hieronder zijn gekocht bij Tut&Hola in Amsterdam. Jammer genoeg bestaat deze winkel niet meer.

Hoe draag je vintagekleding?

Mix van 50-er en 60-er jaren en 21ste eeuw.

Onderstaande jurk uit de 60-er jaren komt van We are Lovers Vintage, Zaandam. (bestaat niet meer) Gecombineerd met eigentijdse kousen en schoenen.

Hoe draag je vintagekleding?

Mix van 60-er jaren en 21ste eeuw.

Mijn moeder bewaarde veel en ik heb veel kleding en accessoires van haar geërfd, zoals deze zeegroene rok uit de 80-jaren schat ik. Vest (Laura Dolls, Amsterdam) en hoed vermoedelijk 40-er jaren .

Hoe draag je vintagekleding?

Mix van 40-er en 80-er jaren en 21ste eeuw.

Dames heb ik jullie kunnen inspireren hoe je kleding en accessoires uit verschillende stijlperiodes kunt combineren?

Lees ook

4 reacties op “Hoe draag je vintagekleding?

  • Dank je wel voor het compliment Ellen. Ik hoop dat ik je geïnspireerd heb. Ik ben met een aantal dames 60plus bezig om te laten zien hoe je soms net dat extra stapje kunt doen om je leuk te kleden. Houd ons in de gaten op FB en Instagram.
   Wat de schoenen betreft: ik ben heel zuinig op mijn kleding, dus die schoenen heb ik al zeker 15 jaar. Ik maak soms mijn eigen vintagekleding op die manier, haha. Ze zijn van onze bekende Nederlandse schoenenontwerper Jan Jansen. Die had een winkel op het Rokin in Amsterdam, maar die is helaas opgeheven. Je kunt zijn schoenen nog krijgen op internet (Marktplaats), en bij BankX in Amsterdam. Het is niet veel meer hoor. Ik heb bijvoorbeeld deze website nog gevonden: https://buitengewoonbuitenpost.nl/jan-jansen-schoenen/
   Succes met het vinden van een geschikt paar.
   Hartelijke groet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *