Kledingwinkels voor 50plus vrouwen – deel 2

De tweede in de serie kledingWINKELS voor 50plus vrouwen. In deel 1 heb ik verschillende winkels kort doorgesproken. In dit artikel neem ik een aantal winkels onder de loep, die ik uitgebreider heb bezocht. Per winkel of merk geef ik de prijsklasse: Laag: tot € 100, Midden € 100-200, Hoog: vanaf

€ 200, uitgaande van jurken en broeken in de zomercollectie.  Klik op elke winkelnaam voor de link.

Joline Jolink

Terugkoppeling klanten

 

Haar collecties zijn gericht op gemak en comfort en zijn niet zo aan mode onderhevig. Zij handhaaft veel dezelfde modellen, zodat klanten hun geliefde kledingstukken opnieuw kunnen kopen. Omdat Joline Jolink graag  terugkoppeling op haar kleding wil, staat zij zaterdags altijd zelf in de winkel in Rotterdam. Zij heeft de hele keten zelf in de hand en zo kan zij gemakkelijk dingen aanpassen. Vrijwel alleen natuurlijke stoffen worden toegepast. Een groot deel van de collectie wordt gemaakt van bestaande restpartijen luxe stof. Zo zijn er altijd kleine collecties. Fijn voor de oudere doelgroep die zich daarmee graag onderscheidt.

Aandacht voor de buik

 

Veel vrouwen hebben op latere leeftijd meer vet op de buik. Daarom zijn veel van haar broeken en rokken voorzien van elastiek.

Veel broeken en rokken zijn voorzien van elastiek, zodat het wat prettiger om de buik zit.

Soms glad, soms gerimpeld. In ieder geval zo dat het lekker zit bij de buik en een beetje kan meegroeien als er een kilootje (of twee) erbij komt. Sommige blouses zijn langer van voren dan van achteren, zodat bij een eventuele opbollende buik de bloes in evenwicht is. Leuk bedacht is een bandje met twee knopen; je kunt je broek dus strakker dan wel losser doen. Uiteraard niet te korte mouwen en in sommige kledingstukken extra ruimte bij de kopmouw, zodat je gemakkelijker kunt bewegen.

Winkels in Rotterdam en Utrecht. Prijsklasse: Hoog.

Liv Stores

Eigenaresse zelf in de winkel

 

Om dezelfde reden als Joline Jolink staat de eigenaresse Marjan Londeman van Liv Stores ook zelf in de winkel: om feedback te krijgen van haar klanten. Zij werkt samen met een twintigtal kleinere, veelal Nederlandse ontwerpers. Omdat zij in direct contact staat met de ontwerpers, kan zij gemakkelijk aangeven wat werkt en niet werkt bij een kledingstuk.

Struisere Nederlandse vrouw

 

De kleding is toegepast op de struisere Nederlandse vrouw, die vaak een grotere boezem heeft en langer is dan de frêle Françaises. Veel van haar ontwerpers letten op details; iets wat vaak ontbreekt in de confectie.

Met een extra naadje hier en daar zit een kledingstuk meteen beter.

Juist geplaatste coupenaden, een plooitje hier en een inkeping daar maken dat een op het oog eenvoudig truitje prachtig om je lichaam valt.  Sommige merken zoals Elements of Freedom, werken zelfs met een Engelse naad, zodat je niet de kans loopt dat naden scheuren. Met een ruime keuze aan kaftans en kimono’s kun je je totale look prachtig afstylen en tegelijkertijd een eventueel buikje verbergen.

Winkel in Utrecht. Prijsklasse: Midden tot hoog.

Poortman Mode

Ouder maar niet truttig

 

Poortman Mode richt zich op de oudere klant en heeft kleding die prettig is aangepast aan de leeftijdsgroep zonder truttig te zijn. Hun grootste doelgroep 80plus, maar ook al boven de zestig ga je merken dat bepaalde lichaamsonderdelen minder functioneren dan voorheen en dat je lichaamstemperatuur soms verandert! De verkoopsters zijn zelf zeker 50plus en begrijpen de klant heel goed. Diverse merken, veel kleur (ook 80plus houdt veel van kleur!).

Motoriek verandert

 

Als je ouder wordt, gaat je motoriek en kracht in je handen achteruit. Heel fijn is het dus dat zij veel kleding zonder knoopjes en ritsen verkopen. Poortman Mode verkoopt ook kleding gemaakt van bamboe. Een prettige stof voor mensen die het te koud of te warm hebben; bamboe reguleert namelijk de lichaamstemperatuur.

Winkel: Bemmel. Prijsklasse: Laag tot midden.

 

lees ook:

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *