Mooi doen, is mooi zijn

Deze maand mijn interview met (NRC-)journaliste en schrijfster Joyce Roodnat.

Ouder worden

Onlangs was ik gastredacteur van Kleur&Stijl, een vakblad voor imagoconsulenten. Imagoconsulent, -adviseur, geef het beestje een naam, is ook mijn beroep. Het onderwerp mocht ik zelf aandragen, het zal je niet verbazen: ‘ouder worden’. Ik heb diverse rolmodellen geïnterviewd; één daarvan is Joyce Roodnat die ooit mijn regenjassen Wet&Dry in de NRC de hemel heeft ingeprezen. Het was leuk om de rollen eens om te draaien en haar te interviewen.

Mooi doen, is mooi zijn

Joyce had een grote voorliefde voor hooggehakte schoenen. Op een dag kwam daar abrupt een einde aan.

Ouder worden dus. Hoe ervaren vrouwen dit proces? Wat doet het met ze, hoe kleden zij zich? Het adagium van Joyce is in ieder geval “Mooi doen, is mooi zijn”. En Joyce kan het weten,  want zij is de schrijfster van het eerste Nederlandse stijlboek voor de rijpe vrouw.

Lees hier verder

interview Joyce Roodnat

 

Foto: Carla van den Puttelaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *