Typische vrouwenvlekken wegwerken

Typische vrouwenvlekken wegwerken? Vrouwen die hebben van die vlekken die vooral bij vrouwen horen: makeup vlekken. Maar ben jij een man die (soms) ook makeup gebruikt, doe je voordeel met deze tips.

Nooit wrijven en geduld

Allereerst: ga nooit , maar dan ook nooit wrijven op een vlek. Je maakt het alleen maar erger. Het beste is deppen, deppen, deppen en een grote dosis geduld! Eerst lees je over typische vrouwenvlekken wegwerken en aan het einde van dit verhaal staat nog een typisch vrouwending: hoe voorkom je beschadigde en dus eigenlijk bevlekte hoge hakken?

Typische vrouwenvlekken wegwerken nummer 1: Foundation

Foundationvlekken, dat zijn echt typische vrouwenvlekken. Je kent ze wel. Kom je thuis met je leuke top, zit er zo’n bruine veeg op. Horror, want je weet dat dat lastig is weg te halen doordat het een vettig goedje is. Probeer het met een nat watje en een beetje make-up remover. Let wel op dat je geen spul gebruikt op oliebasis, want dan maak je het alleen maar erger. Lukt het nog niet? Gebruik dan iets wat schuimt, zoals shampoo, afwasmiddel of scheerschuim.

foundation-1

Typische vrouwenvlekken wegwerken nummer 1: Gezichtspoeder

Vooral losse gezichtspoeder kan van je kwast vallen als je druk aan het poederen bent. Schud in eerste instantie de poeder af. Dus top, jurk of jasje uitdoen en dan schudden. Als je alleen met je handen veegt, loop je de kans dat je de poeder erin duwt. Zit er toch een vlek? Maak dan een microvezeldoekje een beetje nat en veeg over de vlek heen. Grote kans dat de vlek nu wel verdwijnt!

 

Typische vrouwenvlekken wegwerken nummer 2: Lippenstift

Lippenstift, nog zo’n nachtmerrie als die je kleding besmeurt. Niet alleen heeft het een vet bestanddeel, als je een pittige kleur gebruikt ook vaak veel pigment! Het beste is een vetafstotend middel te gebruiken, afwasmiddel bijvoorbeeld. Breng een paar druppeltjes aan met wat water en ga aan de slag! Een andere optie is een watje gedrenkt in alcohol. Hierdoor zal de lippenstift langzaam loskomen. Dep, dep, dep. Net zolang tot de hele vlek verdwenen is. En ga zeker niet uit pure frustratie op de vlek wrijven. Dan gaat-ie er zeker niet uit. Lukt het allemaal niet, gooi de boel in de was. En dan maar hopen, dat het kledingstuk zonder lippenstift uit de was komt.

s9r6ddp

Wat ook nog wel eens gebeurt in warm weer: lippenstift die in je tas gesmolten is! Drama! Gelukkig is overal een oplossing voor: Spuit er haarlak op. Na een paar minuutjes kun je de vlek met een vochtig doekje verwijderen.

Typische vrouwenvlekken wegwerken nummer 3: Mascara

Mascara is iets minder een crime dan lippenstift, omdat een mascaravlek gemakkelijker eruit gaat. Probeer ook hier een afwasmiddel of iets anders dat sopt of ga aan de gang met een watje met alcohol. Net zo lang deppen tot de vlek verdwenen is.

 

Typische vrouwenvlekken wegwerken nummer 4: Nagellak

Schrapen mag eigenlijk nooit bij vlekken, maar bij nagellak ligt dat net ff anders. Pak een mes uit de besteklade. Begin direct de meeste nagellak van je kledingstuk af te schrapen. Vervolgens pak je een watje met nagellakremover en je dept het op de plek des onheils. Check wel van tevoren of je kledingstuk ertegen kan, want sommige stoffen kunnen slecht reageren op de remover. Als blijkt dat de stof er niet tegen kan, dan heb je pech, want iets anders gaat niet lukken.

mei-kawajiri

Nagels door Mei Kawajiri

Nog een typisch vrouwending – hoge hakken

Het is niet echt een vlekje wegwerken, maar wel waardeloos: je naaldhakken die tussen de straattegels vastraken en je prachtige hakken beschadigen. What can you do girl? Je kunt beginnen met een plastic hoesje om je hakken te laten aanbrengen bij de schoenmaker. De goede schoenmaker – zoals Meesterschoenmaker Hillies –  heeft ze in verschillende kleuren, zodat je ze niet echt ziet. Dan loop je minder kans op beschadiging. Je kunt ze ook zelf aanbrengen. Of je probeert deze doorzichtige exemplaren. Mooi zijn ze niet, wel praktisch. Anders is er petroleum jelly! Smeer een beetje petroleum jelly (vaseline eigenlijk) op je leren schoen en je ziet bijna niks meer van het krasje. Daarnaast krijgen ze dan ook weer een prachtige glans. Best of both worlds! En vaseline is eigenlijk een soort duizend-dingen-doekje.

Maar het  allerbeste is natuurlijk om je gemakkelijke wandelschoenen aan te trekken en je feestschoenen in een aparte tas mee te nemen. Ten eerst loop je veel comfortabeler, ten tweede weet je zeker dat je je schoenen mooi houdt. En wil je je look helemaal afmaken, dan doe je die mooie schoenen ook nog eens in een mooie tas!

Walhalla-Tas-012-1024x683

(Bron: makeup remover tips via Fashionista)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *