Wat een luxe: een manicure. Ook voor mannen!

Je lekker laten  verwennen met een manicure en een pedicure (hier beperk ik me tot de manicure). Dat is wat de man en ik laatst hebben gedaan. Voor beiden de eerste keer. Op zo’n mooi landgoed in een fijn hotel in Twente. In coronatijd moet je toch wat met je vakantiewensen als je niet naar het buitenland kunt.

Manicure voor man en vrouw

Ja, je leest het goed. Ook mannen kunnen hun handen en nagels laten verzorgen. En de mijne vindt dat best fijn. Je krijgt aandacht en je leert weer van alles over je eigen handen. Bovendien zijn verzorgde handen een onderdeel van je totale verschijning. Belangrijk dus.

Ik weet niet hoe jullie nagels eruit zien, maar de mijne breken en splijten snel. De neergang van mijn mooie, harde en lange nagels is ingezet na mijn 55ste ongeveer. Tegenwoordig knip ik ze maar zo kort mogelijk. Soms gaat er een leuke gekleurde nagellak erover heen om de boel een beetje op te vrolijken.  Zelfs met tamelijk korte nagels staat dat best leuk.

manicure

Vrouwen geven hun nagels graag een kleurtje. De meeste mannen kijken daar graag naar.

Geribbeld zijn ze ook. Weer zo’n ouderdomsverschijnsel waar de één meer last van heeft dan de ander.

Manicure verzorgt je handen

Niets aan die klachten te doen volgens de manicuremevrouw. Ze geeft me nog wel een flesje dat misschien helpt de nagels te verharden waardoor ze minder snel breken, maar in feite drukt ze me met de ogen op de feiten “leer ermee leven; het is de leeftijd.”

Gelukkig knappen de nagels zienderogen op onder de verzorgende handen van de manicuremevrouw. Je kunt de aftakeling van je nagels misschien niet tegengaan, maar je kunt ze wel mooier maken dan ze zijn. Dat kun je zelf ook doen, maar het is veel fijner om dat eens in de zoveel tijd te laten doen.

Wat gebeurt er bij een manicure?

Onderdeel van de manicure: Je ene hand gaat in een bakje met verzorgende oliën, terwijl je andere hand onder handen genomen wordt.

  • De nagels worden in vorm gevijld. Zij doet dat trouwens met een glazen vijl. Dat is wat verfijnder dat die kartonnen of metalen dingen.
  • Knippen is niet echt goed; het zet te veel druk op de al broze nagels. Als je het zelf moet doen, is dat natuurlijk meer werk dan even de nagelknipper hanteren.
  • De nagelriemen worden ingemasseerd met nagelriemolie. De olie maakt de nagelriemen zachter. Dan kunnen ze gemakkelijker teruggeduwd worden.
  • Intussen gaat je ene hand in een lekker badje met verzachtende olie en is je andere hand klaar, wordt het proces omgekeerd.
  • Daarna worden de nagels zo bewerkt, dat mijn ribbels afvlakken en weer gaan glimmen. Die ribbels kun je natuurlijk minder laten worden door dit regelmatig te (laten) doen. Die setjes om het zelf te doen zijn bij de drogist verkrijgbaar.
  • Je handen worden lekker gemasseerd.

Nagels laten lakken bij de manicure

Als slagroom op de taart laat ik ze lakken in een prettig kleurtje. Vier lagen en afgetopt met een spulletje dat de nagellak extra snel laat harden.

manicure

Een manicure en pedicure. Daarna lekker je nagels laten lakken in dezelfde kleur. Wat wil een vrouw nog meer?

Wat een luxe, je nagels laten lakken. Dat gaat vast nog een keer gebeuren. Een uurtje verder en je hebt lekker zachte handen en prettig ogende nagels. De nagellak blijft een dag of vier mooi. Mijn ervaring met nagellak: als je de hele dag niets doet, je handen niet laat wapperen? Dan blijft die nagellak wel een week goed, maar ja, we blijft een week lang aan haar stoel vastgeplakt zitten?

 

Overigens: als nagellak eraf is, zien mijn nagels er nog steeds mooi uit. Glanzend en glad. Mooi van kleur. Reden om vaker een manicure te ondergaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *