Vieze overhemdkraag?

Een overhemdkraag kan snel vuil en vettig worden. Erg vervelend, want in de wasmachine stoppen werkt niet tegen die vieze kragen. Dus wat moet je doen? Eerst advies voor het gewone, gekleurde hemd, dan het witte hemd.

Voorkom vieze overhemdkraag

Begin bij het begin: voorkom een vieze overhemdkraag! Hoe? Heel eenvoudig: Was.Je.Nek! Bij iedere douchebeurt of als je je toch aan het scheren bent bij de wastafel, haal een washandje over je nek.

En doe dat nog een keer als je daarna van alles in je haar gesmeerd hebt. Want voor je weet zit dat spul ook op je kraag. Net zoals make-up bij vrouwen trouwens en bij jou ook, als je dat gebruikt.

Verse vlek uit je kraag verwijderen

Er zitten toch vlekken in je overhemd, merk je als je dit uittrekt. Kom direct in actie. Dan kan de vlek niet (verder) intrekken. Er zijn diverse mogelijkheden:

  • Vlekverwijderaar spuiten op de vieze overhemdkraag als je gaat wassen. Die kun je krijgen van  bijvoorbeeld Ariel of Vanish. Je kunt het ook een tijdje ruim voor de wasbeurt doen, zodat het spul kan intrekken.
  • Ossengalzeep helpt ook heel goed tegen een vieze overhemdkraag en een stick gaat lang mee.
  • Heb je bovenstaande dingen niet in huis? Een beetje tandpasta, shampoo of scheerzeep doen ook wonderen. Erop smeren en direct in de wasmachine. Let op, stop het wel zónder uit te spoelen in de wasmachine!

Witte overhemden

Heb jij een prachtig wit overhemd liggen dat superschoon uit de was komt, maar wel telkens met een vieze overhemdkraag? Witte overhemden behandel je net even anders dan overhemden met een kleurtje. Laat je overhemd minimaal een uur weken in heet water met een schepje zuurstofrijk bleekmiddel. Doe dit in een wasbak in de keuken of badkamer.
Check wel altijd het waslabel of het oké is om bleek te gebruiken. Als je het niet zeker weet, probeer dan een heel klein stipje met bleek op een onopvallende plek van het witte overhemd. Alles in orde? Laat je overhemd minimaal een uur weken, maar het liefst langer als dat kan. Hoe langer je het hemd in het water laat, hoe beter de resultaten zullen zijn. Je hele hemd wordt meteen ook stralend wit. Wel hierop letten: gekleurde stiksels horen niet in dit proces thuis, want die bleken ook mee.

 

Lees ook

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *