39. De groene lijn

Door heel Nantes loopt een groene lijn, een kunstroute die elk jaar langer wordt en intussen meer dan 22 km lang is.

Meer dan 120 kunstwerken

Kunstwerken langs de groene lijn.

De groene lijn op straat leidt je langs meer dan 120 kunstwerken, opmerkelijke gebouwen en bijzonder historisch en artistiek erfgoed. Elke zomer komen er unieke creaties bij, zowel tijdelijk als blijvend.

Het is bijna niet te doen om die alles van de groene lijn te volgen; zoveel is er te zien. Bovendien waaiert die lijn nu vele kanten op, omdat ze telkens dus een stukje toevoegen. Op de fiets kun je meer kilometers afleggen, dus dat is wel een manier om een groot deel van het traject te volgen.

Experimenten moderne architectuur

Al meanderend langs die groene lijn, kom je vooral op Île de Nantes veel moderne architectuur tegen. Het blijkt dat op dit eiland in het midden van de stad, omarmd door de Loire, veel geëxperimenteerd wordt met afwijkende architectuur. Al 15 jaar zijn ze hier bezig op de 337 hectare die het eiland biedt. Het doel: het bedenken, testen en gezamenlijk bouwen van een nieuwe openbare ruimte aangepast aan het gebruik en de behoeften van de burgers.

Helaas is er (nog) geen rondleiding hiervoor, want ik zou er graag meer van dit geëxperimenteer weten. Dus ik geniet zo maar, veel omhoogkijkend, helaas zonder te weten wat er zich binnen afspeelt.

Bijzondere architectuur op Île de Nantes. Op één muur, onder zo’n bijzonder gebouw wordt de muurschildering elke drie maanden ververst.

Ik heb intussen geen enkel idee wat ik wel en niet van het groene traject heb gezien. Op een kaart schijnt de groene lijn helemaal aangegeven te staan, maar eerlijk gezegd is het me te veel moeite om alles te volgen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *