LG-4. De schoolvakanties

In La Guierche wil ik vrijwilligerswerk gaan doen, anders verveel ik me hier te pletter op het platteland! Dat gaat zeker lukken, maar eerst de Franse voorjaarsvakantie uitzitten.

Misschien werkt het in Nederland ook zo, maar aangezien ik geen kinderen heb en ook nooit heb gehad, heb ik geen idee hoe dat in ons land plaatsvindt.

Voorlopig niet fit met de Fransen

Afgelopen vrijdag heb ik voor de eerste keer meegedaan aan een goede, pittige les seniorengym. Nu ligt het twee weken stil vanwege de schoolvakantie. Dan wordt het clubhuis voor de kinderen gebruikt. Dat snap ik nog.

Handwerkclub kan me voorlopig niet helpen

Ik wil een aantal sessies van de plaatselijke handwerkclub bijwonen, want mijn kennis over breien is hard achteruit gehold en hulp is echt nodig. Vorig jaar in Nantes ben ik met een trui begonnen en toen ben ik blijven steken. Dingen opzoeken op internet werkt niet voor mij, helaas. Maar ja, de schoolvakantie hè. Twee weken lang geen mogelijkheid om les te krijgen of hulp te vragen.

Scholieren hebben uiteraard vrij

Mijn vrijwilligerswerk bestaat onder meer uit het begeleiden van scholieren met hun huiswerk dan wel om ze moed of zoiets in te praten. Maar toen ik belde om een afspraak te maken volgende week over hoe en wat precies, was het:  “de schoolvakantie hè, Ik zie u graag over twee weken”.

Ook de plaatselijke bakker heeft kennelijk schoolgaande kinderen!

Ook de plaatselijke bakker neemt vakantie

En dan de plaatselijke bakker, aan wie ik persoonlijk ben voorgesteld, zodat ze weet welke vreemde mevrouw haar winkel instapt. Ook die heeft besloten haar deuren te sluiten de komende twee weken. Zal ze me nog herkennen bij terugkomst?

De bibliotheek

De plaatselijke bibliotheek waar ik zaterdag was, kon ook de gevolgen van de vakantie merken, in voor mij meer positieve zin. Het was er stampvol met kinderen, die gretig naar boeken graaiden. Het aanwezige – vrijwillige – personeel was zowaar overlopen. Zo druk hadden ze het nog nooit meegemaakt!

Ik realiseerde me dat je foto’s van kinderen niet zomaar mag publiceren. Vandaar de balkjes over hun ogen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *