LG-6. Sporten met de Franse oudjes

Mijn eerste ervaring met een sportles voor senioren is zeer positief.

Vanuit La Maison des Projets – een soort buurthuis voor de regio – wordt één keer per week een pittige gymles voor senioren gegeven. Eigenlijk alleen voor de bewoners van de regio, maar omdat ik bij Kékélia verblijf, laten zij mij oogluikend toe. De tarieven zijn gerelateerd aan je inkomensgroep en ik mag de gegevens van mijn gastvrouw gebruiken. Dat kost me de kop niet heb ik gemerkt. 4,25 per keer. Het is goedkoper dan het zwembad!

Ik verdwaal, bijna

De les wordt gegeven in een soort buurthuis, 4 km verderop. Ik heb wat moeite om het te vinden, want mijn vriend Google kan het precieze adres niet vinden. Maar zoals alles hier, het is niet groot en mijn gastvrouw van het Maison des Projets staat vrolijk te zwaaien nadat ik haar heb gebeld om instructies.

Franse graaiers in de energiewereld

Ik ben ruim op tijd en heb alle tijd om nog wat dingen te vragen. We hebben het zelfs over de TV-uitzending van Franse graaiers in de energiewereld. Van die tussenpersonen, die er alles aan doen om jou binnen te halen op een variabel contract, je de hemel beloven en je vervolgens twee keer zoveel factureren. Een bakker was gezegd dat hij op jaarbasis 27.000 euro aan elektriciteit zou betalen. Dat was even schrikken toen hij  uiteindelijk een eindbedrag van 42.000 op zijn rekening zag staan. Maar dat terzijde.

Onder ons, rond de 70

Wij zijn met 10-12 personen van zo rond de 70. Twee mannen, de rest vrouwen. Ongeveer dezelfde verhouding die ik op mijn sportschool in Hoorn ken. Onze prima instructrice laat ons flink werken. Veel variatie in de oefeningen. Daar kunnen ze in Hoorn ook nog wat van leren. De verwarming staat ook aan, dus we hebben het gauw té warm.

Deze les werk ik veel samen met Francoise en we zijn aan elkaar gewaagd. We hebben ongeveer dezelfde pit en ambitie, dus dat werkt prima.

Na ruim een uur zijn we klaar. Poeh, ik heb me flink ingespannen en dat voelt heel erg goed. Bovendien is het veel leuker om in een klas te sporten dan in mijn eentje op de andere ochtenden! Ik ben meer dan tevreden.

 

1 reactie op “LG-6. Sporten met de Franse oudjes

  1. Hallo Erica, leuk te lezen wat je zo allemaal meemaakt in Frankrijk. In manier van doen zijn de Fransen toch heel anders dan de Nederlanders merk ik. Hopelijk vind je snel je weg (lopend en met de auto) in je nieuwe woonomgeving.
    Tot over ruim 3 weken, dan zul je wel weten waar we even een kop koffie kunnen drinken op onze weg naar Hoorn.

    Op dit moment zijn Henk en ik overigens in Nederland; een broer van Henk is overleden, vandaag is de crematie in Schagen. Morgen vliegen we weer terug naar de warmte en de zon van Spanje.

    Groet uiteen druilerig Hoorn van Marijke.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *