Accessoires ook belangrijk voor een man

Al een aantal jaren volg ik Guillaume Bo op Instagram vanwege zijn tijdloze elegantie. Hij woont met zijn vrouw in een Middeleeuws dorpje in Zuid-Frankrijk. Hij vindt accessoires ook belangrijk voor een man en de manier waarop hij deze gebruikt, kan de mannelijke lezers wellicht inspireren. Of anders hun partners wel?!

Besteed aandacht aan jezelf, ook als je wat ouder bent

Ik laat een man van een zekere leeftijd zien om te tonen dat je – ook als man – er goed kunt blijven uitzien. Besteed aandacht aan jezelf, ook al woon je op het platteland zoals deze man. Zijn stijl past volgens hem prachtig in de landelijke omgeving waar hij woont. Hij is bijvoorbeeld dol op ‘countrystoffen’ zoals tweed.

Veel kleding

Dan denk je wel eens dat vrouwen veel kleding verzamelen, maar deze man kan er ook wat van. Deze Fransman is zo dol op kleding dat hij een hele etage in zijn huis heeft ingeruimd voor alleen zijn garderobe.

Kledingstijl

Hoe cool kan grijs zijn! Model @gui_bo; foto: @thestoryalist op Instagram

Hij beschrijft zijn kledingstijl als “ik ben een Frans-Britalian gentleman farmer met een Amerikaanse twist. Daarmee bedoel ik dat ik niet vastzit aan één bepaalde stijl of visie.”

In twintig jaar tijd heeft hij een grote collectie klassieke items verzameld en hij koopt zelden nog iets nieuws. “Het kost tijd een stijl te ontwikkelen; oefening baart kunst. Ik zie trouwens liever iemand ‘overdressed’ die lef toont dan iemand die voor gemak en saaiheid kiest.”

Accessoires ook belangrijk voor een man

Gooi nooit je dassen weg, want je ziet het, je kunt hem ook als riem gebruiken. Foto: @thestoryalist op Instagram

Accessoires voor een man vindt hij ook heel belangrijk want die maken een outfit af. Hij heeft bijvoorbeeld tweehonderd sjaals. Soms verzint hij iets ‘out of the box’, zoals het gebruik van een das als riem.  Als je geen das meer om je hals draagt, geef je zo dit accessoire nog een tweede leven. En kijk ook eens hoe subtiel de simpele armbanden nog wat extra’s toevoegen aan het geheel. En, Guillaume gaat nooit zonder een hoofddeksel de deur uit.

Foto’s

Dacian @thestoryalist (instagramnaam)

 

bron

Vakblad Kleur&Stijl, editie 60, september 2021. Ben je op dit blad geabonneerd, lees meer over deze Guillaume Bo in de rubriek UITGESPROKEN. Je kunt hem ook volgen op Instagram onder @gui_bo, via www.facebook.com/MenNeedMoreStyle en guillaume-bo.tumblr.com/

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *