Shapewear, wel of niet doen?

Shapewear, zo’n kek onderpakje dat je vacuüm zuigt zodat je geen vetbobbels meer ziet. Vroeger zat dat voor geen meter. Zijn de tijden veranderd op dat punt?

Je lichaam verandert

Kijk, ik heb niet meer het figuur dat ik had toen twintig, dertig was. We schijnen het allemaal te moeten omarmen, dat veranderende lijf; de body positivity is in de (sociale) media niet van de lucht. Maarre, ik heb best moeite met het accepteren van mijn huidige lichaamsvormen, niet in de laatste plaats omdat ik graag dezelfde kleding wil blijven dragen. Ik heb niet voor niets een mooie kledingcollectie aangelegd!

Ga naar een lingeriewinkel

Dus ben ik laatst een lingeriewinkel binnengestapt met de vraag welke shapewear zij verkopen. Wel met het verzoek iets te laten zien dat enigszins comfortabel zit. Ik wil er mooi uitzien, maar niet ten koste van alles. De verkoopster droeg diverse body’s aan en ik heb uiteindelijk gekozen voor Maidenform. Tamelijk simpel, zonder franje maar wel een pakje waarbij de vetrollen enigszins strakgetrokken worden. Niet te veel, niet te weinig. Een beetje zoals je een badpak aantrekt en dan voor de spiegel staat en denkt “hé, het ziet er best goed uit, zo.”

Dit is het Maidenform pakje dat ik heb aangeschaft. Geen naden, helemaal glad. Het pakje omarmt je BH. Geïnteresseerd? De link staat in de tekst.

Niet vacuümgetrokken

En hoe voelt dat nou, dat passen van dat corrigerende ondergoed?

Ik word niet vacuümgetrokken, ik heb niet het gevoel dat ik ingesnoerd zit, maar ik zie wel dat het pakje zijn werk doet. Het trekt de boel net even strakker, waardoor dat T-shirt of die mooi gebreide jurk beter oogt. Een bonus is dat het lijf zo geherarrangeerd is, dat mijn rokken ook net minder strak om het middel zitten. Die rokken die ik al had laten uitleggen, mind you. Het verdeelt de boel gewoon beter. Wat een win-win situatie zeg. Ik heb er meteen twee gekocht! Oh ja, je krijgt het ook niet extra warm als je deze shapewear op een warme zomerdag draagt. Wat wil een vrouw nog meer!

Links zonder body, rechts met. Het verschil is niet wereldschokkend maar je ziet dat maag en buik minder uitstulpen en het lijf meer gestroomlijnd is. Met een strakker exemplaar is het resultaat waarschijnlijk veel beter te zien, maar of dat lekker zit is aan jou!

Lingeriezaak helpt je goed

Dus…. Ga naar een lingeriezaak. Een winkel is echt veel fijner dan zelf zoeken op internet. Die medewerksters weten goed wat ze doen en zien dingen die jij weer niet ziet. Bijvoorbeeld: een body zonder naden, zodat je geen enkele oneffenheid ziet in je aangesloten jurk of top.

Dus doe jezelf een lol: laat je helpen! Maak je wensen goed kenbaar en trek verschillende body’s aan. Kijk wat je mooi vindt, maar vooral wat lekker zit. Dat laatste is heel persoonlijk. Ik heb dezelfde body in twee verschillende maten gepast. Bij de kleinere maat trok het lijf beduidend strakker maar zat het niet lekker genoeg. Dus bedenk wat je wilt: een heel erg gestroomlijnd lijf met minder comfort of een tikkie minder strak maar wel een pakje waarin je je de hele dag wél prettig voelt.

LEES ook

Hobbels en bobbels

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *