Hobbels en bobbels

Het valt me vaak op dat vrouwen in de zomer graag strak dragen. Alleen letten ze dan niet altijd goed op of het ook een beetje mooi zit. Veel hobbels en bobbels. Dat leidt af van het totaalbeeld. Een doorlopende lijn streelt het oog veel meer.

 

Achter wonen ook mensen

Leid af: Vermijd lichte kleuren waar je de aandacht wilt verdoezelen. Draag daar een donkerder tintje of trek een shirt aan met een dessin.

Niet te strak: Vermijd een te strak T-shirt;doe die te strakke BH weg. Vergeet je achterkant niet. Daar wonen ook mensen! Hoe vaak zie je dat niet? De kussentjes die zich op de rug vormen. Een mooie getailleerde bloes zit minder strak dan een T-shirt en tekent dus veel minder. Doe je voordeel ermee.

Een helpende hand: ‘shapewear’

Een helpende hand: ‘shapewear’. In goed Nederlands: corrigerend ondergoed. Het trekt de boel glad!

Allereerst: Koop nooit je ‘shapewear’ een maatje kleiner. Denk niet dat je dan minder bobbels en plooien krijgt. Het tegendeel is waar. Maar ook te groot is natuurlijk uit den boze. Te groot staat slonzig en komt je figuur niet ten goede. Ook grotere vrouwen moeten zeker geen loszittende lingerie dragen. Kies liever voor lingerie die taille en decolleté benadrukt. Én ga naar een goede lingerie winkel waar ze je kunnen adviseren. Goed ondergoed is zijn prijs waard!
full body

Zorg zoveel mogelijk voor naadloze lingerie. Iedere lijn is er weer eentje die kan tekenen onder je kleding.

Vooral bij lichte kleding is het mooier als je lingerie aan je huidskleur aanpast. Een huidkleurige BH zie je niet onder een wit shirt, een witte wel!

Verschillende lichaamsvormen

Broeken mèt pijpjes zijn bedoeld om buik, heupen en billen leuk in vorm te brengen. De broeken zònder pijpjes zijn over het algemeen hoger (tot aan de bh-rand). Hiermee krijg je je buik platter.

broek met pijpjes-1

 

Vooral bij jurkjes is het aan te raden een corrigerend onderjurkje te dragen in plaats van aparte broekjes. Dat stroomlijnt beter.

Websites voor shapewear:

‘Gewone’ lingerie

Nog enkele tips voor ‘gewone’ lingerie.

Heb je relatief brede heupen en stevige bovenbenen? Trek de aandacht naar je borsten. Een “chemise” met doorzichtige cups doet de ‘trick’, terwijl de lengte van het hemdje de billen en heupen bedekt.

Niet blij met jouw billen? Ga dan voor een string die rond 1/3 van de billen bedekt, om optisch een verkleinend effect op te wekken. Tegelijk lijken je benen langer.

Grote borsten? Kies een BH die je borsten helemaal ‘inpakt’. Van hoogwaardige kwaliteit. Dat biedt genoeg steun en het is het meest comfortabel.
full cup bra

Voel je je te dun? Transparente lingerie komt licht and luchtig over. Zo zie je weer heerlijk vrouwelijk uit.

Heb jij een vrouwelijk zandloper-figuur? Kies voor lingerie die taille en decolleté benadrukt.

 

Zo, jij kunt weer licht en luchtig en gestroomlijnd de straat op!

 

1 reactie op “Hobbels en bobbels

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *