Weg met die (bier)buik!

Een grote (bier)buik vinden wij vrouwen NIET aantrekkelijk. Bovendien is het zakelijk gezien ook geen voordeel. Het lijkt dan of je geen aandacht besteedt aan jezelf en dus ook niet aan de kwaliteit van je werk. Dus let op als je buik begint uit te dijen!

 

Intussen kun je natuurlijk wel een poging doen om e.e.a. een beetje te verbergen.Je zoekt het in je manier van kleden en je kunt – net als de dames – je wenden tot ‘shapewear’. In goed Nederlands: corrigerend ondergoed.

Niet te los, niet te strak

Te losse kleding doet je groter lijken. In te strakke kleding lijk je een (hans)worst. Zoek dus naar kleding die je lichaam niet te strak volgt.

Laagjes helpen. En bij voorkeur in donkerder kleuren. Want donker doet slanker lijken.

Draag alleen lange mouwen. Zo creëer je meer balans in je lichaamsvorm. Mouwloos of korte mouwen trekken de aandacht naar je buik.

Horizontaal: no go!

Horizontale strepen zijn een ‘no-go’, net zoals de diagonale versie . Die doen je alleen maar nog dikker lijken. Kies voor verticaal. En dan bij voorkeur dunne strepen. Een niet té kleine print is ook een goede keuze. Draag deze met een donkergekleurde broek. Hierna een voorbeeld van een meer frivole keuze van strepen.

images

Gilet verbergt de buik

Een vest of gilet is eveneens een manier om je (beginnende) buik te camoufleren. Je ziet ze steeds vaker weer in de winkel hangen. De grote vraag is dan: Moeten dan alle knoopjes dicht? In de 18de eeuw bleven de middelste of bovenste knopen open om te pronken met het kostbare kant aan het hemd.

Nu hoort alleen het onderste knoopje open. Het gerucht gaat dat dit stamt uit de tijd van de Engelse koning Edward VII, aan het begin van de 20ste eeuw. Hij was te dik geworden en zijn gevolg liet vervolgens beleefd ook het onderste knoopje open. Meer lezen over de geschiedenis van het gilet?

gilet - amsterdam museum

Corrigeer met ondergoed!

Vrouwen kennen de geheimen van een ‘shapewear’ al jaren! Nu is het tijd dat ook mannen kunnen profiteren van dit gemakkelijke kledingstuk! Met een correctiehemd of correctieshirt lijkt het alsof je buik een stuk strakker is. Hoe werkt dat precies?

Het correctieshirt heeft een buikgedeelte met een figuurcorrigerende stof die de buik er strakker uit laat zien. Dit deel van het shirt heeft een andere, stevigere structuur. Die brengt de buik dan beter in vorm. Dit hemd geeft je – volgens de leverancier – geen benauwd gevoel.correctieshirt-wit-mannen

Draag een er mooi (niet té strak) shirt, polo of blouse er overheen en niemand ziet dat jij een figuur corrigerend shirt aan hebt!

Hier enkele sites:

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *