Je onderkin camoufleren

Je kin gaat verzakken en loopt over in een onderkin. Dat gebeurt als je gewicht toeneemt of als je bent enorm afgevallen. En zeker ook als je ouder wordt, gaat je huid verslappen. Gelukkig: je kunt je onderkin camoufleren. De basistruc is: verleg de aandacht naar andere delen van je lichaam.

Kijk naar boven

Kies een bril die de aandacht naar je ogen brengt. Dat betekent voor de mannen die vaak voor niet te opvallend gaan: in de prullenbak die randloze bril. Zet een bril op met een duidelijk montuur.

Als je naar buiten gaat, doet een hoofddeksel ook wonderen. Vrouwen mogen vaak hun hoofddeksel ook binnen ophouden!

Voor vrouwen:

Je kunt bijvoorbeeld je ogen zwaarder opmaken en een zachte, neutrale kleur voor je lippen kiezen. Zo kun je ook je onderkin camoufleren.

Pas je haarstijl aan

Voor vrouwen:

Ben je niet zo van dingen op je hoofd? Kijk dan vooral goed naar je kapsel. Een korte bob die in de nek is opgeknipt heeft een liftend effect. Vermijd een haarstijl die ter hoogte van je kin eindigt.

Lang haar? Steek het op, zodat het volume hoog op je hoofd zit in plaats van bij je kin. Hoe hoger het aandachtspunt, hoe langer je hals en gezicht lijken. Zo kun je ook je onderkin camoufleren.

Je kunt ook een sjaal in je haar doen of een opvallende speld. Alles is geoorloofd, zolang het de aandacht van je onderkin weghaalt.

Leid de aandacht van je onderkin of rimpelige hals af door de aandacht naar boven of naar beneden te trekken. Strik in je haar of hoed op, opvallende bril, open hals, lange ketting

Voor mannen:

Mannen hebben de mazzel dat de huidige kapsels behoorlijk hoog opgeschoren zijn. Als je nog voldoende haar op je hoofd hebt, is het dus een idee om zo’n kapsel eens te proberen. Trouwens, een kaal hoofd leidt ook af van je onderkin! Experimenteer anders  met gezichtsbeharing: bakkebaarden, een baard. Kijk eens wat het voor je doet. Ik zie veel mannen die een behoorlijke onderkin min of meer verbergen onder een baard.

Halslijn

Draag vooral geen col. Die suggereert al snel een onderkin. Een opstaande kraag is in die zin ook taboe. Dat laatste geldt voor een jasje dan wel bloes.

Voor mannen:

Nu de meeste mannen geen das meer dragen, kun je het bovenste knoopje van je boord openlaten. Je zult het zien: die toegeknepen hals onder die hoog geknoopte boord valt meteen weg.

Bovenste knoopje dicht legt meer het accent op je rimpelingen en eventuele onderkin. Ga in de relax modus en doe het bovenste knoopje los!

Voor vrouwen:

Een aansluitende halslijn met veel frutsels legt ook teveel de aandacht op je onderkin.

Kortom: Draag een lagere halslijn, eentje die wat verder van je hals afstaat. Wat hierbij ook heel mooi is, is een boothals of een nog lagere hals, waarbij je blote schouders nog beter te zien zijn. Het idee is dat je hals langer gaat lijken en dat je daardoor de aandacht van de rimpeling in je huid afneemt.

Kies de juiste sieraden

Houd je van sieraden en vooral van kettingen, kies dan vooral lange kettingen. Hoe korter de ketting, hoe eerder de aandacht naar de kin gaat. Alles wat hoog gedragen wordt, is geen goed idee. Dus een opvallende broche, trekt ook de aandacht en neemt je onderkin in één moeite mee. Dat wil je toch niet?

Natuurlijk kun je ook een sjaaltje om je hals dragen. Dat camoufleert. Knoop je die ook nog aan de zijkant, gaat daar de aandacht naar toe.

Je onderkin camoufleren doe je ook met de juiste kleuren

Vermijd zwart of andere heel donkere kleuren, dicht bij je hals. Die geven een schaduw onder je kin en benadrukken een onderkin. Probeer het maar eens uit met een zwart en wit kledingstuk. Doe dat zittend voor een spiegel en bij goed daglicht.

 

 

 

 

2 reacties op “Je onderkin camoufleren

    • Dank je wel. Altijd fijn om te horen als iemand zo reageert. Excuses dat ik zo laat antwoord, had je bericht niet eerder gezien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *