Vlekje wegwerken? Gebruik concealer

Kom je op een zekere leeftijd, dan wordt de huid van je gezicht steeds vlekkeriger. De couperose neemt toe. Je ontwaart steeds vaker van die donkere vlekjes in je gezicht. Daar heb je concealer voor, die verbergt alle oneffenheden in je huid. Je hebt huidkleurige concealer en verschillende kleurtjes. Elke vlek of oneffenheid zijn kleur. Er bestaat vaste en vloeibare concealer. Je kunt het met een penseel opbrengen en met je vingers. Experimenteer. Kijk wat voor jou werkt. 

Vast of vloeibaar?

Een camouflage stick of een vaste uit een doosje is vooral geschikt voor de kleine vlekjes en oneffenheden in je gezicht. Ook makkelijk om mee te nemen en onderweg je make-up bij te werken. De vaste is wat harder, maar zodra hij met de huid in aanraking komt, smelt hij en kun je het redelijk makkelijk aanbrengen. Vind je de concealer te dik, ligt die teveel óp de huid? Verdun dan met een beetje moisturizer.

Hoe breng je het spul op?

Pak een vergrotende spiegel. Het is even schrikken, want je ziet alles heel goed, maar dat is juist de bedoeling. Kun je goed zien wat je doet. Je bent nu op weg naar de grote verdwijntruck. Dus straks zie je er tien keer beter uit.

Kleine vlekjes zijn lastig met je vinger aan te brengen. Neem dan een puntig penseel. Dan kun je heel precies werken. Dat werkt ook heel goed bij het oplichten van plooien in je gezicht. Ik gebruik mijn lippenpenseel, dat werkt prima. Daarna vervaag ik het een beetje zodat het straks met de foundation of poeder beter verbergt.

Bij grotere stukken huid raad ik je aan vloeibare concealer toe te passen. Je doet dat met een speciaal sponsje of met je vingers. Deppen is het beste.

 Waar welke kleur concealer?

Je kunt kiezen. Of je gebruikt alleen huidkleurige concealer of je gebruikt voor elke vlek een andere kleur. Kijk wat voor joú werkt.

De huidkleurige concealer kies je een of twee tinten lichter dan je eigen huidskleur. Nu je een zekere leeftijd hebt bereikt, schrap je ‘donker’ uit je woordenboek. Donker maakt oud! We gaan nu voor ‘oplichten, dan wel het optisch liften van de huid’.

Donker gebruik je alléén als iets wilt verdoezelen. Bijvoorbeeld je hangende onderkin. Eén tot twee tinten donkerder dan je eigen huid.

Concealer in verschillende kleuren heeft tot doel dat de kleuren tegen elkaar wegvallen en je vlekjes niet meer opvallen.

  • Groene concealer valt weg tegen rood en is dus geschikt voor de rode plekjes op je huid.
  • Geel doet blauw wegvallen. Heel geschikt voor die blauwe wallen onder je ogen. Lichtroze is voor deze plek ook heel geschikt. Tja, de dauw is eraf op onze leeftijd en door roze of oranje (beter geschikt voor de donkere huid) toe te voegen, kun je je vale huid weer een beetje opfrissen.
  • Lila valt weg tegen bruin en is dus voor de bruine vlekjes die we krijgen als we ouder worden.

Bij alle kleuren geldt: zorg dat de foundation die je daarna gebruikt de kleuren goed dekt. Anders word je zo’n regenboog!

Je kunt extra huidkleurige concealer over de kleuren leggen, zodat je huid egaler van kleur wordt. En dan pas de foundation erop brengen. Zo doe ik het en het werkt bij mij goed. Probeer en zie wat er gebeurt!

Waar breng je de concealer aan?

Zo, de vlekjes zijn weggewerkt. Nu roepen we de hulptroepen aan tegen de rimpels en andere schaduwwerkingen. Ook hier kan de concealer moeder natuur mooi een handje helpen. Een rimpel veroorzaakt schaduw. Dat doet dus je groeven dieper lijken. Een lichte concealer haalt dat verdiepende en dus verouderende effect weg.

Smeer de roze of huidkleurige concealer op de onderkant van de wallen naar de implant van je onderwimpers. Als je ouder wordt, wordt het daar donkerder en zo licht je dat een beetje op. Wat je een frisser uiterlijk geeft.

fase 1

Dan concealer op rimpels in de mond- en ooghoeken. Die twee lijnen aan weerskanten van je neus naar je lippen.

fase 2

En vergeet vooral de concealer in die fronsplooi niet. (als je die er nog niet weg gebotoxt hebt!).

fase 3

Wordt de huid onder je kin wat slapper? Ook hier kun je ervoor zorgen dat dit minder opvalt. Daar breng je juist de donkerder concealer aan. Want donker verdoezelt en drukt zo optisch je ‘onderkin’ weg!

En nu verder met de foundation om het geheel af te maken.

Met medewerking van Mariët Sieffers (visagie) en Lenny Moeskops (fotografie)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *