Mijn perzikhuidje, waar is dat gebleven?

Is het je ook opgevallen dat je met de jaren steeds meer vlekjes in je gezicht krijgt? De couperose neemt toe. Je ontwaart steeds vaker van die donkere vlekjes in je gezicht. Je rimpels worden meer zichtbaar. Je perzikhuidje krijg je nooit meer terug, maar je kunt natuurlijk wel zorgen dat je er beter uitziet. Dat kan via de plastisch chirurg, maar laten we eens kijken hoe ver we met make-up komen.

Start met de schoonmaak

Hoe raar het misschien ook klinkt, begin met het schoonmaken van je huid ’s morgens. Gebruik een goede vochtinbrengende lotion of crème. Hoe dunner je huid, hoe meer vocht die nodig heeft.

Je make-up blijft dan namelijk beter zitten. Masseer dan je gezicht. Dat brengt de bloedstroom op gang en je huid ziet er frisser uit.

De ondergrond

Dan natuurlijk een goede dagcrème. Heb je wel eens gehoord hoe geweldig Nivea is voor je huid? Niet doen, tenminste niet ’s morgens, als je je wilt opmaken. Deze vette crème stoot namelijk de make-up af.

Ook gemerkt dat je poriën groter worden? Er zijn ik weet niet hoeveel producten die beweren dat ze het probleem oplossen. Helaas, het schijnt niet te werken. Lees hier waarom.

Vlekjes wegwerken

Nu gaan we de vlekjes wegwerken. Met concealer, die verbergt alle oneffenheden in je huid. Je hebt huidkleurige concealer en verschillende kleurtjes. Elke vlek of oneffenheid zijn kleur. Er bestaat vaste en vloeibare concealer. Je kunt het met een penseel opbrengen en met je vingers. Experimenteer. Kijk wat voor jou werkt. Klik op deze link voor suggesties.

Na de concealer, de foundation!

Oké, je hebt je vlekjes weggewerkt, je rimpels lijken iets minder diep. Nu kan de foundation op je gezicht. Zo egaliseer je je huid. Vergeet niet je hals mee te nemen!

Ook daar heb je allerlei soorten en maten in. Vloeibaar, losse of compacte poeder.

Neem een kleur die gelijk is aan de kleur van je huid of een tint lichter. Ook hier weer: nooit donkerder dan je eigen huid.

Vloeibare make-up

Als je vloeibare make-up gebruikt, dep het dan op je huid met een speciaal sponsje. Niet wrijven! Zo wrijf je ook de net zo zorgvuldig aangebrachte concealer er weer af. Dat zou zonde zijn van al je voorwerk.

Poeder

Gebruik je poeder? Daar waar de huid glad is, leg je de poeder op. Niet op de rimpels, daar vervaag je de poeder een beetje. Anders gaat de poeder in de huid ‘breken’ en accentueert juist die rimpels die je wilde verbergen!

Mineraalpoeder is hot tegenwoordig. Ik gebruik het ook, het dekt geweldig en ziet er natuurlijk uit.

Experimenteer en kijk wat voor jou werkt.

Rouge

Maak het af met een beetje rouge of blusher, hoe je het ook noemen wilt. Een klein beetje op de wangen geeft je net een frisser uiterlijk. Let wel op, dat je afhankelijk van je huidskleur een warme of een koele tint kiest.

 

Foto: Picking Peaches by PATRICK – Flickr

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *