Make-up, voor vrouwen van een zekere leeftijd

Je hebt een zekere leeftijd. Je kijkt in de spiegel en denkt: ‘mmm, even een rimpeltje wegwerken. En dan nemen we dat vlekje ook meteen mee. Wat doe ik aan die lippenstift die uitloopt? En die wenkbrauwen; ze lijken helemaal te vervagen. Gelijk zijn ze ook al niet meer.’

Make-up, de redding van veel vrouwen

Tja, de tijd doet ons gezicht van kleur verschieten, verrimpelen en verzakken. Je kunt dan naar de plastisch chirurg, maar wij vrouwen hebben de mazzel dat we ook heel wat kunnen aanpassen met make-up.

Maar ja, wat doe je nu wel en wat doe je nu niet? En wat past bij joú?

Daarom heb ik de hulp ingeroepen van een visagiste. Mariët Sieffers, goed bekend met de huid van 50+ vrouwen. Samen met fotografe Lenny Moeskops (ook geen jonkie meer) hebben we onze ervaringen op de foto gezet. Het was wel even slikken om al die plooien, rimpels en vlekken zo duidelijk te zien op de foto, want aan fotoshoppen doen we hier niet. Gelukkig beweeg je in het echte leven je gezicht veel en dan vallen al die oneffenheden minder op. Zeker met een beetje make-up!

Ik ga dit experiment opdelen in een aantal blogs. Daarbij voeg ik ook mijn eigen dagelijkse ervaringen toe, want ik probeer ook wel s wat. En dat deel ik graag met jullie. Je hebt er altijd wat aan.

En hoe lang doe ik erover? Huid, ogen, wenkbrauwen en lippenstift? Een kwartiertje en dat is me alles waard!

We beginnen met

Dan volgen:

Foto: Amanda Richards – Flickr

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *