Spelen met je uitstraling

Spelen met je uitstraling blijft een boeiend onderwerp. Ik raakte weer gefascineerd bij de uitzending van Zomergasten met Inez Weski. Er werd volop in de media gemopperd dat ze zo weinig over haar persoonlijke emoties en gevoelens prijs gaf.

Als je goed naar haar kijkt, kun je wel zoiets verwachten. Deze vrouw heeft haar ogen gitzwart opgemaakt, op een manier die je niet gauw ziet. Haar eveneens gitzwarte haar zit strak in een scheiding. Bovendien draagt ze zwarte kleding. Als je mijn nieuwsbrieven een beetje volgt, weet je dat zwarte kleding afstandelijkheid creëert. Inez Weski creëert vast heel bewust haar eigen uitstraling.

Spelen met je uitstraling: Zwart creëert afstand

Zwart dragen mensen graag en veel als ze niet willen opvallen, omdat ze zichzelf niet mooi vinden of omdat ze gewoonweg met rust gelaten willen worden. Zwart is een soort afweerscherm. Mensen die veel met mensen werken, dragen vaak ook zwart. Dan komen alle emoties van de anderen niet zo direct binnen.

Spelen met je uitstraling

Inez Weski creëert afstand met haar uitstraling. Alles zegt: “Houd afstand!”

Inez Weski voert dat zwart dus tot in de details uit. Haar hele voorkomen straalt letterlijk uit: “Laat mij met rust. Ik bepaal zelf wel wanneer ik tevoorschijn kom.” Zij wil natuurlijk best praten over dingen die haar beroeren, maar als je op privéterrein komt, houdt ze het af.

Spelen met je uitstraling

Spelen met je uitstraling doen we ook graag bij Kleurrijk60plus. Wij maken vaak foto’s in onze eigen kleding en stralen dan vooral vrolijkheid uit. Soms doen we fotosessies met andere fotografen, die het anders aanpakken. Zo krijg je een geheel andere uitstraling.

Vrolijk en toegankelijk

Tantilly bijvoorbeeld uit Deventer heeft een winkel in zeer kleurrijke kleding, veel bloemen en patronen. Dat straalt vrolijkheid en vooral frisheid uit.

Fotografie voor Tantilly, Deventer door Chantal van Haaren

Vervreemdend

Spelen met je uitstraling

Styling Lietje de Haas voor Blueberryvintageandstyling; fotografie Arthur Buharin.

Met styliste Lietje de Haas wordt een heel ander beeld neergezet. De laatste keer was het thema Japan. Lachen was hier niet aan de orde. Ook moesten wij ons anders bewegen op de foto. De kleding was ook strakker van vorm en de make-up vervreemdend. Dat alles geeft een volstrekt andere sfeer.

 

Fotografie:

  • Tantilly: Chantal van Haren
  • Japanse tuin: Arthur Buharin

Beiden te volgen op instagram.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *