Mondkapjes en make-up

Mondkapjes en make-up gaan niet altijd goed samen. Als je toch graag je make-up intact houdt, lees dan hier enkele tips.

Lippenstift

Het is me al een keer overkomen: lippenstift vooral buiten de lipcontouren. En dat merkte ik niet meteen toen ik mijn mondkapje afzette. Loop je rond als een soort Pipo de Clown!

Vaak zit je lippenstift op je mondkapje en zit de lippenstift lang niet meer alleen op je lippen. Let dus op dat je niet ongewild als een soort Pipo de Clown rondloopt.

Minder erg: de lippenstift plakt tegen het mondmasker en bij aankomst zit er minder lippenstift op je lippen. En je masker is vies.

Nu gebruik ik regelmatig keukenpapier of een tissue om er ieder geval voor te zorgen dat mijn masker niet vies wordt. Het helpt ook beter tegen het uitsmeren van de lippenstift over je mond. Enne, even checken als je het OV bent uitgestapt. Handig zo’n etuitje met plek voor een lippenstift en spiegeltje.

Mondkapjes en make-up

Een lippenstift etuitje handig om je lippenstift bij te werken als je uit het OV stapt.

Alternatieven lippenstift

Qua mondkapjes en make-up zijn er ook andere alternatieven om je lippen kleur te geven en deze zo te houden:

Een gekleurde lippenbalsem is subtiel en geeft wat glans. Je kunt ook je lippen inkleuren met lippotlood. Smeer daar een laagje balsem op en je bereikt nagenoeg hetzelfde effect als met lippenstift. Dit geldt niet echt voor oudere dames, helaas. Als je ouder wordt, loopt een vettere versie gauw uit in je liplijnen. Bovendien plakt die balsem eerder aan je mondkapje dan gewone lippenstift.

Toch gehecht aan je lipstick? Gebruik dan eerst een lipprimer. De lippenstift blijft langer zitten. Dep daarna je lippen af met een zakdoekje om vlekken te voorkomen.

Dan zijn er nog de 24h-lipsticks, gemaakt om lang aan te houden. Ze zijn over het algemeen mat en droog. Daardoor maken ze gelukkig ook weinig vlekken. Voor de oudere dames is dit dan een betere optie dan lippenbalsem. Zelf ben ik ben geen fan, want ik vind dat die lippenstiften wel erg droog zijn. Het voelt gewoonweg niet lekker. Maarre…. misschien werkt het wel voor jou!

Zwetende foundation

Mondkapjes en make-up op de huid is wel een puntje. Dikke lagen foundation met een masker zijn echt een ‘no-go’. Zeker bij warm weer; het loopt bijkans van je huid af met al dat gezweet. Gisteren kon ik zowat de plantjes water geven met mijn druipende gezicht! En ik had niet eens een masker op! Ook geen foundation trouwens 😊

Beter is het poeder te gebruiken. Vooral als je ook hier eerst een primer aanbrengt, blijft de poeder goed zitten. Daarna een fixerende spray erover en je bent uren het vrouwtje.  Liever een getinte dagcrème? Kan ook. Nog beter is het helemaal geen make-up op je gezicht te doen. In de zomer kan je meestal best wat minder make-up gebruiken Met wat concealer tegen wallen en oneffenheden kom je ook al een heel eind. En het scheelt een hoop gedoe.

Glimlachen met je ogen

Mondkapjes en make-up

Mondkapjes en make-up: Let op de expressie via ogen en wenkbrauwen.

Het is best lastig om te communiceren met zo’n mondkapje op, vind je niet? Je moet je vooral richten op de ogen om te zien hoe de ander kijkt. De glimlach werkt nu even niet. Dus besteed vooral veel aandacht aan je ogen en wenkbrauwen. Zorg dat ze mooi opgemaakt zijn. Vooral nu zo vele vrouwen hun wenkbrauwen laten tatoeëren, is het nog belangrijker ervoor te zorgen, dat ze niet te zwaar aangezet worden. Je krijgt er een harde en vaak onvriendelijke uitdrukking van. Je kunt je uitstraling nu niet bijbuigen met een vriendelijke lach.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *