Het mannenvest, een leuke toevoeging aan je kledingkast

Mannen hebben niet zoveel accessoires, dus als er iets nieuws voorbij komt, dan is het leuk daar aandacht aan te besteden. Het mannenvest oftewel gilet. 

Mannenvest is een accessoire

Is het mannenvest een accessoire? Tja, wat is de definitie van een accessoire? In mijn woordenboek betekent een accessoire meestal iets wat je niet altijd nodig hebt. Het is een toevoeging. Kijk, je hebt een hemd, dan wel T-shirt, dan wel trui met een broek nodig. Een jasje hoort daar ook bij, maar een das, een pochet, bretels, een mannenvest, tja… dat is meer een toevoeging.

Mannenvest verhult buikje

En dan is dat mannenvest een heel leuke toevoeging aan ’s mans uiterlijk! En, laten we wel wezen, veel mannen hebben een buikje. Vooral als ze wat ouder worden, lijkt het moeilijk tegen te houden. En zo’n vest kan dat prettig verbergen.

Beelden zeggen meer dan woorden

Hierboven zie je al dat je een mannenvest op allerlei manieren kunt dragen. Blauw is de basiskleur van vrijwel elke mannengarderobe. Maar, je hebt blauw en blauw. Gewoon saai, uniblauw of een mannenvest met een patroon erin. Dat kun je casual dragen, maar ook wat zakelijker met een das.  En kijk eens hoe blauw ook heel goed met andere kleuren samengaat. Hieronder zie je verschillende prints in de kleding, maar omdat het kleurenschema gelijk blijft en de prints niet te gek zijn, straalt het toch voldoende rust uit.

En voordat je denkt dat je er meteen als een bankier bij loopt in een driedelig pak. Dat is dus niet zo, zolang je maar zorgt dat je het op een luchtige manier bijeen brengt.

mannenvest

Je kunt ook helemaal driedelig gaan. Een pak wordt wat toegankelijker als je een mannenvest aantrekt dat niet bij het pak zelf hoort. Maakt zo’n pak minder streng.

mannenvest

Hetzelfde mannenvest kun je ook informeler dragen. Links op een donkerblauwe broek is iets ‘netter’ dan rechts op een lichte jeans.

And now for something completely different

Variatie op een thema. Nu eens geen blauw maar meer een grijsgroene versie. Een jasje met bijbehorend mannenvest. Excuses voor de kleurverschillen. De rechtse benadert de kleur het best.

Een andere kleur in een mannengarderobe kan geen kwaad. Probeer eens wat anders dan de voor de handliggende kleur blauw of grijs!

Mannen, succes met het opleuken van je kledingstijl. Ik hoop dat deze foto’s je kunnen inspireren om te variëren in je kledingkeuze. En je weet het, je kunt mij altijd bellen voor een afspraak op 0640597086.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *