Halssieraden

Je loopt de winkel binnen en gaat recht af op de halssieraden. Dan sta je te aarzelen. Wat past bij mij en welke ketting past bij die bepaalde jurk met die bepaalde halslijn? Dit blog in combinatie met het blog over halslijnen voor tops en jurken, moet je een heel eind op weg kunnen helpen. In essentie gaat het over neklijnen en proporties.

Halslijn kledingstuk

De halslijn bepaalt welke halssieraden je het beste kunt kiezen: lang of kort, halsvullend of een hanger. Maar let ook op of je kledingstuk überhaupt een ketting nodig heeft. Is het allemaal heel druk rond je hals, omdat je een top met zo’n leuke kraag of andere versiering hebt gekocht, dan heeft deze lady geen halssieraad nodig.

dce0c11b952ec1872ea940694ce5aa15

Je lichaamsschaal

In bovenstaande plaatjes wordt uitsluitend uitgegaan van de hals en niet van het totaalplaatje. Het is ook belangrijk dat je let op je lengte en je postuur. Anders gezegd: Het is altijd beter om de grootte van je kleding en accessoires af te stemmen op de schaal van je lichaam. Hoe kleiner de kledingdetails, hoe groter het lichaam zal lijken. Omgekeerd; hoe groter de details, hoe kleiner het lichaam lijkt!  Als voorbeeld hieronder twee zwarte cirkels van gelijke grootte. Door de grootte van de omliggende cirkels lijkt de linker zwarte cirkel groter dan de rechtercirkel.illusion-optique-cercles

 

Je hebt een kleine lichaamsschaal

Draag kleine tot medium halssieraden.

Je hebt een middelzware lichaamsschaal

Elke schaal werkt voor jou! Als je klein bent, draag dan wel kleine tot medium accessoires,  anders benadrukt dit je ‘tekort’ aan lengte.

Je hebt een zware lichaamsschaal

Kies medium tot grote halssieraden, behalve wanneer je klein bent. Blijf dan bij kleine tot medium grote accessoires.

Je hebt een grote lichaamsschaal

Medium grote accessoires werken het beste voor je; te kleine of te grote halssieraden versterken je grootte.

Aangekomen of afgevallen?

En denk hieraan. Ben je veel aangekomen of juist afgevallen? Dan kan het zomaar zijn dat je oorspronkelijke sieraden niet meer passen bij je nieuwe postuur. Let dan op de adviezen hierboven.

Hals

Heb je een lange hals? Dan kun jij prachtige korte halssieraden dragen. Kijk eens hoe mooi je een zogenaamde zwanenhals met een extra breed halssieraad kunt versieren. Audrey Hepburn zag er koninklijk uit!fotorcreated

Bij een korte hals kun je beter de ketting niet te dicht bij je hals dragen. Dan lijkt je nek korter en heb je een onderkin, dan wordt deze alleen maar versterkt.

Je boezempartij

Wil je je boezem goed laten uitkomen, kies dan halssieraden van 55-75 cm. Heb je daarentegen grote borsten, en wil je die niet prononceren, dan is deze lengte NIET geschikt voor jou. Dan kun je beter korter gaan: tot 50 cm.maat-ketting

 

Ben je klein behept, dan zie je er geweldig uit met lange en dunne halskettingen. Ook lange multistring kettingen matchen goed met jouw figuur. Dikke kettingen met grove hangers kun jij beter vermijden.

Tot slot

Een lange ketting verlengt, een korte ketting verkort en verbreedt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *