Een klapwiekende blik, ook als je ouder wordt

Als je ouder wordt, worden je wimpers dunner. Ook dat nog! Levenservaring is geweldig, niet zo voor je huid helaas. Je hebt het vast gemerkt, dat je huid droger wordt naarmate de leeftijd vordert. Minder vocht betekent ook minder actieve haarfollikels! (ja, ik heb het ook maar van internet). Dat betekent dat nieuwe wimperharen minder snel groeien en dunner worden. Daar moeten we wat mee, want we willen natuurlijk nog steeds graag die klapwiekende blik!

 

Tips voor een klapwiekende blik

Meer grip op je wimpers kan op twee manieren.

 • Wimper primer. Daarna breng je de mascara aan. Een goede primer verzorgt en de mascara krijgt meer grip op de wimpers.
 • De tweede oplossing kost geen drol. Je begint met de mascara. Daarna doe je babypoeder op een oogschaduwkwast en breng je dat aan op je wimpers. Dan komt de tweede laag mascara.

Soort mascara en onderhoud

 • Gebruik liever geen waterproof mascara. Dat is veel moeilijker schoon te maken en je toch al tere wimperharen zullen je heel dankbaar zijn als je goed voor ze zorgt.
 • Zorg dat je mascara soepel blijft. Gebruik je mascara niet langer dan 3-6 maanden. Meestal ben je er dan wel doorheen. Het idee om niet te lang die mascara te gebruiken is om infecties te voorkomen. Steeds met het borsteltje in en uit de huls levert nogal wat bacteriën op.
 • Stugge mascara knapt meestal erg op van wat druppels lenzenvloeistof. Moet je natuurlijk maar net hebben. Een druppel olijf-, baby- of amandelolie in de tube doen, helpt ook. Nog een andere manier is de mascara – de huls natuurlijk goed dicht geschroefd – een paar minuten in een beker heet water te zetten. De warmte maakt de mascara vloeibaar.

De klapwiekende blik

 • Meteen een vollere oogopslag? Er bestaat extension mascara die als het ware een extra laagje met minuscule vezels om de wimperharen legt. Daar vervolgens mascara op aan brengen en voilà. Geen idee of het echt werkt, maar hier is de link voor als je het wilt proberen.
 • Hangen er ondanks je secure schilderwerk wat klonten aan je wimpers? Pak een schone, droge, tandenborstel en haal die voorzichtig door je wimpers heen. De klonten zullen blijven kleven aan de stugge borstelharen.
 • Zie je al die speciale mascara’s niet zitten? Je kunt het ook met een fijne eyeliner proberen. Zet heel kleine stippeltjes tussen de wimperhaartjes op de wimperrand. De wimpers worden hier niet voller van, maar ze lijken wel veel voller en dáár gaat het om.

Schoonmaken van je wimpers

 • Ga nooit met mascara slapen. Of je jong of oud bent. Ze kunnen namelijk afbreken als je dat toch doet. Dus hoe laat je ook thuiskomt, maak je wimpers schoon. Sowieso altijd je hele gezicht schoonmaken!
 • Gebruik de mildste make-up remover die je kunt vinden, op basis van crème of olie. Deze speciale oog makeup remover pads vind ik zelf heel prettig. Lekker zacht aan je ogen. Niet wrijven of trekken, maar mascara weg weken en deppen. Zo spaar je de kwetsbaarste haartjes.
 • Investeer in een wimperserum. Als de follikels weer de juiste voeding krijgen, worden ze gestimuleerd om weer (dikkere) haartjes aan te maken.
 • De klassieker: breng voor het slapen gaan met schone vingers een beetje vaseline aan op de wimpers. Het beschermt ze en voorkomt dat ze afbreken; het werkt als een soort conditioner voor je wimpers.

Op naar je klapwiekende blik!

Meer make-up tips?

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *