Mondkapje voor brildrager en lippenstiftfanaat

Heb jij dat ook, brildrager? Dat f**ing mondkapje dat je bril doet beslaan? Zeker als je  de trein instrompelt of een winkel binnengaat, ben je een gevaar voor de mensheid. Daarom hier enkele tips om het leven met een mondkapje voor brildrager en lippenstiftfanaat iets dragelijker te maken. Want ook voor de vrouwen die van lippenstift houden, is het leven momenteel geen lolletje!

Maar wat eigenlijk het allerbeste werkt zijn de transparante mondkapjes.

Doorzichtige mondkapjes voor brildrager en lippenstiftfanaat

Echt ideaal is het nooit maar de transparante versie werkt volgens mij nog het best. Qua gebruikersgemak voor de brildrager en lippenstiftfanaat. Je hoeft niet telkens je lippen bij te stiften, want het kapje staat net iets verder van je mond af. En je bril raakt een stuk minder snel beslagen dan een gewone mondkap. Van buiten naar binnen blijft ook hier een probleem, helaas.

Je hebt natuurlijk meer van deze modellen, vooral in de horeca worden die grote gezichtsschermen gedragen. Deze kleintjes neem je veel gemakkelijker mee in je dames- of herentas! Ik geef toe, dit type mondkap beschermt minder dan een gewone, maar ja…wat heet beschermen….

Mondkapje voor brildrager en lippenstiftfanaat

Bij een transparant mondkapje zie je de gelaatsuitdrukking. Bovendien blijft je lippenstift beter zitten én beslaan je brillenglazen minder.

Neem je een gewoon mondkapje dan volgen deze tips, vooral bedoeld voor brildrager en lippenstiftfanaat.

Tips voor dragen gewone mondkapje

Zorg ervoor dat je mondkapje of mondmasker goed aansluit. Zo verdampt je adem minder op je brilglazen. Helemaal zonder beslagen brillenglazen lukt mij niet. De volgende manieren helpen enigszins:

  • De meeste eenmalige mondmaskers hebben een buigbare metalen strip ter hoogte van de neus. Die kun je stevig aanduwen. Die zitten ook wel lekker, meestal en ja, het helpt enigszins.
  • De touwtjes of het elastiek van je mondmasker kun je strakker aantrekken. Eventueel kun je het elastiek kruisen ter hoogte van je oren, zo sluit je masker beter aan;
  • Deze tip werkt alleen als je enkelvoudige brillenglazen hebt. Heb je multifocale brillenglazen, helaas, pindakaas, weet ik uit ervaring. De tip: Zet je bril wat lager op je neus en trek je mondmasker wat hoger. Zo rust je bril op de bovenkant van het masker en houdt de condensatie tegen. Zorg er wel voor dat je mondmasker ook de onderkant van je kin bedekt!
  • Een andere optie is om een zakdoekje horizontaal te vouwen en deze te klemmen met de neusbrug van je bril. Op deze manier neemt je zakdoek het vocht van je adem op, en beslaan je brillenglazen dus minder snel.
  • Mijn eigen ervaring: adem zoveel mogelijk door je neus. Dan verdamp je minder dan door je mond!

Succes met de mondkapjes, al dan niet modieus. En blijf voorzichtig. Houd afstand en verkeer in niet al te grote groepen, dat is de allerbeste manier om jezelf te beschermen.

Mondkapje voor brildrager en lippenstiftfanaat

De grotere transparante mondkappen. Overal te bestellen – links: vikingdirect ….bol.com rechts.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *