De jonge god op het strand, bestaat die nog? En wat nou als je dat goddelijke lichaam toevallig niet hebt? En je ook geen zin hebt om je in het zweet des aanschijns te werken om dat wel te bereiken? Hier enkele tips over de zwembroek. Allereerst de soort zwembroeken, dan de verschillende soorten mannen en hun beste zwembroek. Veel is er trouwens niet veranderd als je naar dit 50-jaren plaatje kijkt. Qua zwembroek dan.
Dé klassieke zwembroek oftewel de zwemslip
Ook wel de Speedo genoemd. Geen pijpjes en sluit strak aan het lichaam aan. Populair in de late jaren zestig tot de jaren tachtig. Kun je je nog de Olympische Spelen herinneren in die tijd? Vooral die Marc Spitz met die snor; kijk hem s met al zijn medailles; een fenomeen zijn tijd! Vandaag de dag willen veel mannen niet graag gezien in zo’n kort, strak broekje. Maar hé, als je lijf gezien mag worden…
Strakke zwemboxer
Zoek je iets bedekter dan die strakke slip, dan is deze variant geschikt. Nauwsluitend of iets losser, maar nog steeds geen wijd model. Mét met korte pijpjes. Tikkeltje macho, vooral als je er lekker uitziet. Leuk als je hem iets lager draagt. Maar dat geldt alleen je getrainde buikspieren hebt. Anders is het toch wat aardiger om te zien als je de zwembroek op navelhoogte draagt. Trek hem ook niet te hoog op, tot onder je oksels is geen gezicht.
Nog een tip: zorg ervoor dat de zwembroek perfect past. Niet te strak (zij zal niet weten waar ze moet kijken) maar zeker ook niet te wijd.
Zwemshort – niet geaccepteerd in Frankrijk
Wijd model, met korte of lange pijpen, meestal niet langer dan net boven de knie. Het zwemshort is eigenlijk ook de enige die, naast om in te zwemmen, ook gebruikt kan worden als gewone vrijetijdsbroek. Let je wel dat er een ‘binnenbroek’ in zit. Je wilt toch niet dat er onverhoeds iets uit komt bungelen?
Weet je trouwens dat deze variant meestal in Frankrijk niet wordt geaccepteerd? Deze zwembroek wordt voor vele sportieve activiteiten gebruikt naast het zwemmen. De Fransen rillen bij het idee dat je daarna met al je meuk het zwembad induikt.Want: Niet leuk voor de andere gasten, niet fijn voor de eigenaar die extra werk heeft met het schoonmaken. Dit is trouwens wettelijk geregeld. En waak je ervoor: je wordt echt weggestuurd als je je er niet aan houdt.
De string
De ultieme uitdaging voor het goddelijke, afgetrainde lichaam. En voor degene die echt durft én graag gezien wil worden. Bovendien dé zwemoutfit om zo streeploos mogelijk bruin te worden. En wil je helemaal over de top, kies dan de one leg string.
Kleur je mooi!
Als je de juiste kleur kiest, dan voeg je wat extra’s toe. Namelijk een huid die er nog beter uitziet en je aantrekkelijker doet uitzien. Heb je een bleke huid, weg met wit of zwart. Je lijkt alleen maar bleker. Als je huid snel bruint, staan heldere of donkere kleuren fantastisch.
En dan nu, wat past bij jou?
Atletisch en lang
Ben je atletisch gebouwd en lang? Dan maakt het niet veel uit wat je kiest. Let dan vooral op de juiste kleuren.
De kleinere man
Voor jou is vooral de klassieke zwemslip geschikt. Let op dat de pijpjes hoger opgesneden zijn. Je benen ogen langer en optisch gezien lijk je dan helemaal wat langer.
De magere man
Tikkeltje mager en gemiddeld tot lang? Dan is de lossere look goed voor jou. Kies een kleur die niet te donker is. Als er te veel contrast is, lijk je namelijk nog dunner.
Breed gebouwd en wat zwaarder?
De langere, lossere zwembroek is een goede keuze. Wil je wat minder aandacht naar je buik? Kies dan effen of een kleine print. Niet te donkere kleuren, want dan steekt je buikje er meer bij af.
De man met overgewicht –
Ben je echt aan de zware kant, kies dan alleen unikleuren. Ben je zelfs ‘flabby’, drag dan een T-shirt bij je zwembroek. Liefst in dezelfde kleur en donkerder dan je zwembroek. Donker leidt namelijk af.