Hoe geef jij je een beetje leuk bloot deze zomer?

We kunnen niet allemaal het lijf van een  ‘Victoria’s Secret’ model hebben. Nou ja, als je jezelf helemaal suf traint, is het misschien haalbaar, maar heb jij dat er voor over? Dus: Hoe geef jij je een beetje leuk bloot deze zomer? Welk badpak past het beste bij jou? Hoe leggen we de nadruk op de mooie aspecten van jouw lijf. Klik op de foto’s als je ze groter wilt zien!

Hoe komen jouw lichaamsvormen het beste uit?

Bredere heupen en dijen?
Vind je jouw bovenbenen zwaar ten opzichte van je bovenkant? Een badpak met een opvallende top, zoals rushes, franjes en opvallende printjes trekt de aandacht naar boven. Zeker als de  onderkant donkerder en simpeler is of verticale strepen heeft.

Schouders breder dan taille en heupen?

Een zwempak met een hoog uitgesneden neklijn is heel geschikt.  En hoe breder de bandjes, hoe smaller je schouders lijken. Misschien weer niet zo geschikt om streeploos te zonnen, dus doe dan de bandjes naar beneden! Zo lijkt de bovenkant smaller en wordt er nadruk gelegd op de onderkant.

Hoog uitgesneden neklijn doet jou

Hoog uitgesneden neklijn doet jouw schouders smaller lijken

Buikig?
Ben je nogal ‘buikig’? Een badpak met plooitjes aan de zijkanten laten jouw taille slanker lijken. Ook goed: diagonale strepen. Zo worden de blikken vooral naar je borst en benen geleid. Heerlijk toch?

Plooien verhullen je buik.

Plooien verhullen je buik.

Zandloper
Wow, een zandloperfiguur! Mazzelaar. Jij  kunt geweldig je  natuurlijke rondingen benadrukken!  Doe een badpak waarbij de aandacht naar je middel gaat. Bijvoorbeeld door een opvallende kleur of print.

Recht
Wanneer je een recht figuur hebt wil je de illusie creëren dat je rondingen hebt. Je kunt dat doen door aan de buitenkant een donkere band te nemen en licht in het midden. Zo suggereer je meer middel.

Aha, die boezem!

Grote boezem? Kies voor een badpak  met een rustige boven kant. Geen kleur- of stijldetails op borsthoogte. Zorg ervoor dat je trots goed wordt ondersteund. Vermijd  dat je borsten naar de zijkant worden weggedrukt. Het staat niet charmant en je lijkt dikker. Een ‘do’ is de beugel-beha!

Wat kleiner behept? Wees trots op wat je hebt. Vermijd vullingen als het effe kan. Het oogt vaak onnatuurlijk en de vullingen blijven langer nat dan de rest van het badpak, tenzij ze uitneembaar zijn. Kies eerder een badpak dat aan de bovenkant gerimpeld is; je boezem lijkt voller. Ook goed: details en lichte kleuren op borsthoogte. Dit vergroot optisch je borsten en laat je heupen smaller lijken, mocht je dat laatste ook willen. Vooral als je het combineert met een donkere kleur in deze regionen.

De ruches geven je meer 'van boven'.

Met ruches lijkt je boezem voller. Ook geschikt als je de aandacht van je bredere heupen wilt afleiden.

 Kleur je mooi!

Je kunt je huid zo laten stralen als je de juiste kleur kiest.  In ieder geval geen wit of zwart. Weg ermee. Je lijkt alleen maar bleker. Als je huid snel bruint, staan heldere of donkere kleuren fantastisch. Pittige tropische kleuren als aqua-blauw en knalroze zijn goede kleuren voor badkleding. Oranje en geel kunnen een averechts effect hebben als je koele ondertonen in je huid hebt. Meer info over kleuren.

Nog enkele details

  • Lichte kleuren trekken de aandacht, donkere kleuren verdoezelen.
  • Verticale en diagonale lijnen verlengen en doen je slanker lijken.
  • Glim toont alles, iedere oneffenheid wordt genadeloos getoond.  Dus alleen daar waar je de aandacht naar toe wilt trekken.

 Hoe ga je winkelen?

  • Bedenk van tevoren met welk doel je een badpak wilt kopen. Is het om in te zwemmen of om in te pareren? Een sportbadpak doet namelijk niets voor je figuur, maar is wel fijn om in te zwemmen.
  • Pas altijd een badpak. Nooit, maar dan ook nooit, zomaar van de kleerhanger kopen.  De verschillen in stretch, ondersteuning en belijning kun je goed zien als je de boel aantrekt.
  • Pas altijd met een onderbroek. Wil je echt zien of een badpak mooi staat? Trek dan liever een string aan.
  • De naden van je badpak mogen niet in je huid snijden, maar ze mogen ook niet lubberen.
  • Lycra houdt het badpak ook na talloze wasbeurten en duiken in zout water perfect in model. Niet goedkoop, maar de investering waard.  Vooral omdat een badpak niet zo modegevoelig is.
  • En wil je je nog laten inspireren voordat je gaat winkelen? Hier enkele bizarre badpakken. 

Niet weer in dat vervelende pashokje!

Een laatste nog: ook in de uitverkoop… Ga niet alleen voor de prijs. Let op dat je het juiste badpak aanschaft. Anders moet je volgend jaar wéér in dat vervelende pashokje met dat nare TL-licht!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *