Wollen ondergoed

Toen ons gezin in de tropen woonde, vertelde mijn vader dat wol enorm goed isoleert. Wol houdt je zowel warm als koud. Ik kan me zijn dikke wollen sokken in zijn penny shoes herinneren. “Daar ga je dus met koude voeten in en dan blijven je voeten de hele dag lekker koel”, vertelde hij. Maar nu is het nog winter en wil hebben over het warm houden van het lijf met wol.

Wollen ondergoed bij Natur-El

Ik weet niet of jullie koukleumen zijn, maar ik ben het zeker. Nu zit ik zelfs met halve handschoentjes aan te tikken op mijn laptop.

Wol betekent voor mij vooral warmte en daarom draag ik dat heel graag in de winter. Helaas zijn er weinig 100% wollen kledingstukken te koop, daarom ben ik zo blij met de tip over het wollen ondergoed van Natur-El.

Voor mannen en vrouwen

wollen ondergoed

Klik op de foto voor de link naar het mannenshirt.

De winkel Natur-El in Rotterdam (te vinden in de ontzettend leuke wijk Crooswijk) verkoopt wollen ondergoed. Broekjes, truitjes met lange en korte mouwen, mouwloze shirts en leggings. Beter gezegd: 100% wol, vaak ook 70% wol met 30% zijde. Voor mannen en vrouwen.

Heerlijk voor onder je trui (al dan niet van [100%] wol) voor extra warmte. Maar ook heel goed te doen onder die blouse die fantastisch past bij je verder winterse outfit, maar die eigenlijk te koud voor dit jaargetijde is; dat wollen ondergoed helpt alle problemen uit de wereld. Let wel: alleen een blouse met hemdje, vind ik zelf niet warm genoeg. Daar hoort ook nog een colbert of vest over en natuurlijk een warme onderkant.

Wollen ondergoed in vele kleuren

De truitjes en hemdjes zijn in vele kleuren verkrijgbaar. Dat is fijn, want het truitje heeft – voor mij althans – een nadeel: de hals is nogal hoog. Dat betekent dat het ondergoed gauw onder je blouse vandaan piept als de laatste niet helemaal hoog aansluit. Nu zie ik op hun site dat ze ook onderhemden met een V-hals hebben, die iets lager uitvalt. Het lijkt nét aan. Dus als je de hals te hoog vindt, is het mogelijk de onderhemden in één of meer kleuren aan te schaffen die goed bij je kleding passen. Mocht je nou denken “ik vind dat ondergoed aan de prijs”, weet dat je zoveel plezier hebt van dit ondergoed, dat je die gedachte meteen weer loslaat als je eenmaal deze wollen/zijden heerlijkheid draagt!

Makkelijk in onderhoud

wollen ondergoed

Klik op de foto voor de link naar het zwarte hemdje.

Echt een aanrader, dit truitje of hemdje dat je nauwelijks voelt als je het draagt. Bovendien kun je het dagen achtereen dragen zonder dat je gaat stinken. Wol geeft over het algemeen geen geur af en is vuilafstotend. Het voldoet meestal om het hemdje na enkele dagen uit te hangen om te laten luchten. En natuurlijk kun je het wassen, maar een stuk minder snel dat je waarschijnlijk met je andere ondergoed zou doen.

Ga kijken in de winkel

Ga zeker eens in de winkel gaan kijken als je in Rotterdam bent. Maar natuurlijk biedt de site ook volop zicht op alle ondergoed dat de winkel biedt. En nogmaals, wollen ondergoed kan je lijf ook koel houden in de zomer!

Ook leuk: ze verkopen ook mooie stoere kleding, uiteraard van natuurlijke stoffen. Wederom voor mannen en vrouwen.

 

Met dank aan de foto’s van Natur-El

 

P.S. Ik ben er nog niet achter hoe je twee links in een foto kunt aanbrengen, sorry, maar jullie vinden het vast wel als je eenmaal op de website bent.

 

Lees ook:

Duurzame truien voor de winter.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *