Ga vrolijk geel de zomer door

Geel. Vrolijk. Zonnig.  Toch vaak geen favoriete kleur bij mijn klanten. Jammer. Die heerlijke, frisse kleur hangt echter steeds vaker in de winkels. Laten we eens kijken hoe je die kleur toch kunt toevoegen aan je garderobe. Die kleur die de wereld én jóú vrolijker maakt.

Kleurenanalyse

Bij vrijwel elke kleurenanalyse reageert de klant bij geel “oh bah, vind ik niets, die kleur”.  En “het staat me toch niet”. Vaak genoeg merkt de klant dat de kleur best wel staat, maar dat je goed moet kijken WELKE tint geel je staat.

Huidskleur, haar

Het heeft allemaal met je huidskleur te maken en ook met je (echte) kleur haar.

De kanariegele versie  is voor lang niet iedereen weggelegd. Mensen met een donkere huid swingen lekker met die knalkleur weg. Of mensen met veel contrast in hun gezicht: donker haar en een bleke huid.      FotorCreated-3

Roodharigen en anderen met een rossige ondertoon kunnen trouwens gerust ook een pittige kleur geel hebben. Maar die variant is meer okergeel, honinggeel, goudgeel. Staat ook vaak goed bij Aziatische mensen.

tumblr_mu08cirlSN1qz9v0to2_1280

De Nederlandse bleekneusjes kunnen beter de mildere variant kiezen. Laten we zeggen: je bent blond, blank en blauwogig. Weinig contrast dus in je uiterlijk. Dan wil je geen schreeuwend geel. Dan wil je zacht en voorzichtig. Pastelgeel. Zodat wij jóú zien in plaats van die kleur.

9269010a80291516ac52d31f90c1de2a

 

Maar om het precies te weten is het beste om een kleurenanalyse te doen. Dan kom je vanzelf bij de gele tint die het beste bij jou past.

Hoeveel geel kan een mens verdragen?

Oké, je weet welke tint geel je staat. Maar wil je een beetje of juist veel? Wil je binnen komen knallen en vrolijk kijken naar al die omgedraaide hoofden? Of denk je: ‘doe mij maar een onsje minder’. Dan doe je het met een geel biesje of streepje.

Kelly Lauren

 

Andere mogelijkheden: je combineert een geel shirt of bloes met rok dan wel broek. Of andersom. Of wil je toch meer richting ‘muurbloempje’ maar met een twist? Ga dan voor de gele ‘ondersteuning’: vrolijke sokken of kousen, een zonnige das of sjaal, ceintuur of sieraad. Gele schoenen zijn ook fun. Ook hier kun je knallen of net iets subtieler gaan.

FotorCreated-6

Benadruk je schoonheid en stoerheid

Oh ja, vergeet dit niet. Als je voor geel of welke opvallende kleur ook kiest, doe dat op een plek waar je de aandacht naar toe wilt trekken. Dus mooie voeten in gele schoenen, een goeie kont in een gele broek. Enzovoorts. En laat je niet kisten in de winter. Dan zijn gele accenten ook heel leuk. Juist in grauw weer kun je de boel zo prima opvrolijken.

Inspiratie voor de mannen

Ja mannen, ook jullie kunnen er fleurig bijlopen. Een echt statement met broek of shirt. Beetje zuiniger? Hoewel: die gele das die zie je wel. En kom maar eens voor de dag met dat horloge of een beetje verstopt, tádá: de sokken!

FotorCreated-5

Inspiratie voor de vrouwen

FotorCreated-1

En als je nou denkt “hoezo een béétje kleur?” Dan is dit misschien wel jouw ultieme zomer outfit. Heb een zonnige zomer dus….103b0cbcab6082738ff97175fd16fc82

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *