Kleuren en emoties

Geel , daar word ik blij van. Maar misschien denk jij wel: “Bah, wat een vreselijke kleur. Ja, vroeger. Toen droeg ik die kleur wel, maar op een bepaald moment dacht ik ‘weg ermee’.“ Of: “De laatste tijd trek ik steeds dezelfde kleuren aan. Ik word er automatisch naar toegetrokken.” Of: “Dat gezeur met die kleuren: zwart dat is altijd goed en je kunt het altijd kopen.”

Waarom voorkeur voor bepaalde kleuren?

Waarom vind je sommige kleuren wel mooi en andere niet? Iedere kleur die je draagt geeft je (onbewust) een gevoel en draagt bovendien een boodschap uit. Als je een voorkeur hebt voor bepaalde kleuren zegt dat wat over je gemoedstoestand. Want je grijpt de kleuren die het beste bij jou op dat moment passen. Je kent het vast wel: Soms heb je enorme behoefte aan heldergroen en de volgende keer wil je alleen maar donkerblauw. Het kan ook zijn dat je een periode in je leven alleen maar zwart wilt dragen. En dan ineens, besluit je dat het tijd wordt voor kleur. Interessant om vervolgens te observeren welke kleuren je kiest. Want de ene kleur is nu eenmaal opvallender dan de andere.

Kleurencoaching

Beter begrijpen hoe dat werkt en wat je ermee kunt? Een coachingssessie verklaart de kleuren die je draagt en wat dit zegt over hoe jij je gevoeld hebt het afgelopen jaar. Ook kom je erachter dat een verandering van voorkeur voor kleuren vaak een belangrijke verandering in je leven markeert.  Ontdek ook hoe kleuren je kunnen helpen je leven meer te sturen.

Aardig om te weten is dat niet alleen de kleur je uitstraling bepaalt maar ook de plaats van de kleur. Een hemd of bloes geeft een andere boodschap af dan een jasje, broek of accessoire. Maak een afspraak om meer te weten te komen. Bel 0640597086.

En wat betekent geel?

1a6b7d472aafa686cc63ef643acb5afc

In juni besteden we bij Be-Your-Best aandacht aan geel. Zomers geel. Niet heel populair in Nederland, maar toch zo’n leuke kleur om te dragen. Iedere kleur heeft een betekenis. Wat doet geel in het bijzonder met je? Geel geeft meer focus en concentratie. Je ervaart meer plezier en optimisme. De kleur geel kan je verder helpen om over gevoelens van onzekerheid, innerlijke vermoeidheid, angst en verwardheid heen te komen.

Meer zelfvertrouwen en focus

De kleur geel kan je tevens helpen om meer zelfvertrouwen te krijgen en om het vertrouwen in je omgeving in het algemeen te hervinden. Draag geel om helderheid en focus te krijgen: Ontdek en begrijp je ware ik.

Dus heb je concentratie en focus nodig, bijvoorbeeld tijdens een examen, studie, presentaties? Gebruik dan deze geestverrijkende kleur.

Naast gele kleding kun je ook een geel kristal dragen of in je zak doen: Citrien, Topaas, Tijgeroog, gele Saffier, gele Zirkoon, Goud, goud Topaas.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *