ZOMER OP JE WERK.  Geen slippers a.u.b.

De temperaturen stijgen. Hup, daar komen de luchtige kleren de kast uit. Inclusief onze open schoenen en slippers. Mmm, leuk als je vrij bent. Op het werk echter ‘not done’. Oogt namelijk onprofessioneel.  

Stel je voor…

Je hebt een afspraak bij de huisarts en hij komt je op die gezellige vakantiesandalen (ook nog met sokken, brrr….) uit de wachtkamer halen. De hypotheekadviseur neemt op slippers jouw financiële situatie met je door. Je komt voor een afspraak op kantoor en wordt door een receptioniste naar de directeur begeleid. Op Birckenstocks, want die zitten zo lekker. En ze zit toch de hele dag achter dat bureau. Tot dat moment dus.  Je zou toch raar staan te kijken. Neem je zo iemand of zo’n bedrijf dan nog serieus?

7-84

Die neem je toch niet serieus in de zakelijke wereld?

Vakantiegevoel niet op het werk

Hoe hoog het kwik ook stijgt, de professionaliteit vraagt om een adequate, professionele look.

Slippers en platte open sandalen duiden op een relaxte gemoedstoestand, een vakantiegevoel. En dat is nu juist iets dat ze op je werk niet willen zien. Niet doen dus: van die té open schoenen naar je werk. Behalve als je in een strandtent werkt. Vrouwen zeker niet en mannen al hélémaal niet! Ook geen sandalen mét sokken. Echt! Niet!

Vrouwen

De dames hebben toch een kleine vluchtweg. Sorry heren…

Jij, vrouw,  kunt je  gesloten pumps vervangen door een paar trendy ‘peep-toe’-schoenen die maar net een glimp van je tenen (vanzelfsprekend keurig verzorgd) laat zien. ‘Slingbacks’, schoenen met een bandje dat achter de hiel langs loopt, zijn ook ideaal voor naar kantoor. Vrouwelijk maar niet al te bloot en sexy. Hoewel… dit is toch echt op het randje. Want: Je blootgegeven hielen moeten er gelikt uitzien: geen eeltplekken en ruwe huid te ontwaren. Je moet toch niet willen dat iemand zijn broodje kaas met jouw voeten associeert. Anders weer heel snel terug naar die gesloten schoenen.

Open neus vraagt om keurig gelakte teennagels!

Open neus vraagt om keurig gelakte teennagels!

Leren schoenen niet warmer dan sandelen

Baal je dat je geen sandalen naar je werk aan kan? Bedenk dit:  Een met leer gevoerde schoen met een goede sluiting lijkt misschien te warm. Niets is minder waar. Leer ademt. Je voeten worden zeker niet warmer of plakkeriger in een leren schoen dan in slippers.

En blote benen dan?

De kwestie van blote benen of niet hangt nauw samen met de lengte van je rok of jurk. Zolang die op de knie vallen, kun je je met goed fatsoen zonder panty’s vertonen. Je benen moeten natuurlijk wel perfect verzorgd zijn.  En zo niet, dan laat die ragdunne zomerpanty’s je benen versieren.

En dan: de verzorging

In een ander artikel besteed ik graag aandacht aan verschillende soorten sandalen en de verzorging van je voeten. Voor mannen en vrouwen. Want ook voor de mannen zijn er tegenwoordig sandalen waarmee je helemaal voor de dag kunt komen. Prachtig voor in je vrije tijd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *