Voeten in sandalen?

Voeten. Niet meteen het mooiste onderdeel van ons lijf. Toch wagen we het iedere zomer weer om onze voeten in open schoenen te steken. Dus eerst tips over de soort sandalen die het beste bij jouw voeten passen. Dan wat aanraders voor het verzorgen van je voeten. Ook heel belangrijk als je je voeten zo blootgeeft!

 

In een  zakelijke omgeving kun je je beter niet wagen aan sandalen en slippers. Maar in je vrije tijd kun je natuurlijk doen wat je wilt. Laten we eens kijken hoe we onze onderdanen toch een beetje leuk in een open schoen kunnen tonen.

Mannen en sandalen

Als je sandalen draagt, zorg dan dat ze bij je outfit passen. Je schoenen maken namelijk onderdeel uit van je totale verschijning. Hier enkele tips voor mannen (hoewel deze tips in feite ook gelden voor vrouwenvoeten)

Let op dat de sandalen niet te groot en chunky zijn. Laat je voeten niet veel groter lijken dan ze zijn. Kijk naar je voeten, je totale postuur en kijk heel goed wat daarbij past.

Dus bij korte, brede voeten draag je een sandaal die niet al te veel horizontale lijnen vertoont. Dan neem je dus bij voorkeur de meest rechtersandaal met diagnoale lijnen. De linkersandalen zijn dus vooral geschikt voor mannen met lange, slanke voeten.

FotorCreated

En denk je ‘laat ik maar beter mijn tenen verbergen’, dan is het onderstaande paar heel geschikt. Let wel op dat je hielen er een beetje aardig uitzien. Zie verderop hoe die te verzorgen.

New-Borjans-Men-Sandals-Shoes-Footwear-Styles-In-2015-1

GEEN sokken

En please heren: Draag alsjeblieft géén sokken in je sandalen. Het. Staat. Echt. Niet.Zo’n man neem je toch niet serieus? Privé al niet, maar zakelijk al helemaal niet. Je dokter zal je toch zo maar ophalen uit de wachtkamer!

Dit willen we NOOIT zien. Zo'n man neem je toch niet serieus?

Dit willen we NOOIT zien. Zo’n man neem je toch niet serieus?

Vrouwen: hoe je vervelende knobbels kunt camoufleren

Heel wat vrouwen hebben last van die vervelende knobbels aan de binnenzijkant van hun voeten, de zogenaamde hallux valgus. Wil je toch een open schoentje aan, let dan goed op een sandaal waarbij het leer voldoende dat stuk bedekt.  Zo loop je er toch elegant bij. Onderstaande mevrouw heeft nog maar een beginnende knobbel, maar toch zie je al dat die eruit zal piepen bij de eerste schoen. Ga dus voor de tweede. Daarnaast loopt de lijn iets op, waardoor je voet wat smaller lijkt. En ik kan het weten, want ik heb dezelfde schoenen en véél grotere knobbels.FotorCreated

Geen geweldige tenen?

Je bent niet dol op je voeten maar wilt toch sandalen aan. Lak die nagels, dames. En doe dat in een neutrale kleur. Hoe meer kleur erop, hoe meer de aandacht erheen gaat.

Hoho. Eerst je voeten verzorgen!

Man. Vrouw. Oké, je wilt je voeten vleien in prachtige sandalen. Maar ho! Zorg eerst dat je onderdanen er goed uitzien!  Maak zelf je voeten zomerklaar of geef het werk uit handen aan de pedicure. Voor als je het zelf wilt doen, hier enkele tips.

Droge voeten

De huid op je voeten ziet er gauw droog uit. Grijp niet direct naar vette crèmes. Op je voetzolen zitten namelijk geen talgklieren en haarvaatjes.  Producten op basis van olie worden dus niet goed opgenomen. Kies liever voor een vochtinbrengende crème op waterbasis. Voor die ellendige hielkloven vind je ook van alles bij de drogist. Wil je babyzachte voeten? Smeer je voeten eens ’s avonds in, trek daarna katoenen sokken aan en ga dan slapen. Je weet niet wat jevoelt de volgende ochtend.

Je kunt je zelf ook verwennen met een voetscrub. Geen dure producten nodig. Heel gemakkelijk om zelf te maken.

Zonnebrand

Voeten kunnen ook verbranden! Vergeet ze dus niet in te smeren als je die welverdiende zonnestralen gaat incasseren.

Voor meer info over de verzorging van je voeten, bijvoorbeeld: Vrouwen – Mannen

4 reacties op “Voeten in sandalen?

 1. Hi dames even een vraagje, ik heb sinds kort door het dragen van verkeerde schoenen een soort van likdoorn achtige knobbel gekregen op mijn 2e teen. Ik ben een aantal keren naar een medische pedicure geweest en ik heb ook al contact opgenomen met de huisarts, die zeggen dat hier aan niks te doen is?! Heeft iemand een tip meschien hoe ik dit eventueel zou kunnen camoufleren?

  • Eerlijk gezegd, geen idee. Zoeken naar schoenen waarbij je het niet ziet, zoals met hallux valgus aangegeven.

 2. Zou het helemaal niet erg vinden als mijn huisarts op sandalen met sokken zou lopen. Wel als mijn man/vriend het zou doen.

 3. wat een goede tips

  twas trouwens heel gezellig in Mechelen gister en wat heeft ons Talleke weer schone dingen gemaakt.

  Van 18 tot 23 augustus sta ik op de Parade in Amsterdam met Katakloemp

  XG

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *