Je geur bepaalt ook je imago

Het weerbericht : het wordt echt warm vandaag. Oeps, de geur wint het steevast van het oog. Dus let op! Zorg dat jij en je kleding fris (blijven) ruiken.

Ga minder strak

De mode is nog steeds erg strak. Overal zie je –vooral- vrouwen in vacuumgetrokken broeken. T-shirts laten vaak niets aan de verbeelding over. En ondertussen maar klagen dat we het zo warm hebben. En ons zo klam voelen. Regelmatig checken we onze oksels. Kan t nog?

Voorkom dat klamme gevoel

Je kunt dat klamme gevoel deels voorkomen. Begin eens met lossere kleding. Draag een bloes of overhemd in plaats van een strak gesneden T-shirt. Draag een wijde zomerbroek. Alles zit net even minder strak en staat nog steeds mooi. Zo komt er wat lucht tussen jouw huid en je kleding. En voel je je minder warm.

Weg met die rommel!

Dames, vermijd die prachtige zomerbloesjes die je alles behalve verkoelen. Mannen, kijk van welke stof je overhemden gemaakt zijn. Check het label aan de binnenkant van het kledingstuk. Acryl, nylon en dat soort rommel, ga er met een grote boog omheen. Je krijgt het alleen maar warmer; de stof doet je alleen meer transpireren. Bovendien ga je daardoor ook eerder minder fris ruiken. Ga voor katoen of linnen, viscose is ook oké. En ja, ook de mannen, kunnen bij het warme weer beter een linnen broek dragen dan een strakke spijkerbroek.

Wit stoot af

Verder stoten lichte kleuren de warmte beter af dan donkere kleuren. Ooit op school geleerd toch? Wit stoot af, zwart absorbeert warmte. Als je veel transpireert, vermijd dan ook rood, blauw en grijs. Bij deze kleuren hier vallen zweet plekken juist erg op.

To sweat or not to sweat

Vers zweet ruikt over het algemeen niet sterk. De huidbacteriën maken dat je gaat stinken. Dus voorkom zweet of zorg dat je ondanks alles zo fris mogelijk ruikt. Misschien een open deur voor de één, een openbaring voor de ander: Draag elke dag schone kleren. Vermijd dat je naar ‘oud zweet’ ruikt. En nog meer tips voor warme dagen:

  • Dames, en heren ook: Onthaar je oksels. Haar is een broeinest van en voor bacteriën. Zweetlucht blijft daar zo ‘lekker’ in hangen.
  • Gebruik deodorant alleen op een schone huid. Er is trouwens verschil tussen deodorant en anti-perspirant. Let goed op de ingrediëntenlijst, want hier noemen ze alles deodorant, terwijl dat het dus niet hoeft te zijn.
  • Vermijd uien en knoflook en andere sterke kruiden zoals kerry. Gebruik geen of weinig cafeïne houdende dranken en alcohol. Die bepalen namelijk de geur van je transpiratievocht. Sterk!
  • Vermijd wasverzachter. Dan neemt je kleding meer vocht op en je voelt je minder klam.
  • Kleding die minder gemakkelijk te wassen is kun je beschermen door okselpads te dragen. Je voelt je langer frisser. Bovendien kun je die okselpads ’s avonds zo weer uit je kleding halen. Sommige kun je zelfs ook wassen!
  • Heb je het echt te kwaad, dan kun je ook kiezen voor botox-injecties in de oksel. Moet wel elk half jaar herhaald worden.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *