Panty’s maken je benen voller of slanker

Op 15 mei 1940 gaat het eerste paar nylonkousen over de toonbank. Eén kleur, namelijk vleeskleurig. Nu kun je ze in alle maten, diktes, kleuren en patronen krijgen. Met dit geweldige accessoire kun je ook je benen voller of slanker laten lijken.

Minirok en panty

Tegenwoordig is nylons een woord uit de oude doos. Net zoals de variant ‘vleeskleurig’. Sinds de jaren zestig zijn ze eigenlijk al uit zicht verdwenen. Met de opkomst van de minirok vallen nylonkousen met jarretelhouders niet te rijmen met superkorte rokken. Nylons met een transparant broekje eraan bieden een uitkomst: de panty is geboren. Het woord panty is een afkorting van ‘pantyhose’,  letterlijk broekkous. De panty wordt zo’n succes dat hij in twee jaar tijd een marktaandeel van 90 procent verovert.

Panty’s zijn een geweldig accessoire en een relatief goedkope manier om je kleding weer een andere ‘look’ te geven. Daarnaast wil ik je uit de doeken doen hoe je met dit accessoire je je benen voller of slanker kunt laten lijken.

Je benen voller laten lijken

 • Horizontale strepen verbreden en zo lijken je benen voller. En zoals je op onderstaande foto kunt zien, geven bredere strepen meer volume aan je benen dan de smallere. Ook iets om op te letten dus.
 • benen voller

  Rechterbeen heeft bredere strepen en zo lijkt dat been voller dan het linker.

 • Dikkere panty’s creëren meer volume. Als je je bij nylons houdt, dan begin je bij 60 dernier. Bovendien zijn de kleuren meer aanwezig; dan lijken je benen ook voller.
 • Wollen of katoenen panty’s zijn meestal dikker dan nylonachtige kousen. Ook een optie voor jou dus.
 • Draag ‘over de knie’ panty’s over je gewone panty’s. Laagjes geven ook meer ‘body’; weer een manier om je benen voller te laten ogen.
 • Opvallende patronen in je kousen werken ook in je voordeel.
 • Lichte kleuren laten je benen voller lijken dan donkere kleuren. Vermijd dus zwart en donkerblauw. Hoe dikker de kous, hoe donkerder de kleur. Dus vermijd donkere panty’s boven de 40 dernier.

Denk jij net “maar ik wil juist dat mijn benen slanker lijken”, dan heb ik voor jou de volgende tips.

Je benen slanker laten lijken

 • Draag donkere kousen. Zwart is de donkerste kleur, maar nachtblauw doet het ook heel goed. Kies meteen je schoenen in dezelfde kleur als je panty. Dat werkt verlengend en maakt dus slanker.
Benen voller of slanker

Donkere kousen doen je benen slanker lijken. Ze lijken bovendien langer als je ze met dezelfde kleur schoenen combineert.

 • Kies je panty in dezelfde kleur als je rok of jurk. Voor de winter in een tint donkerder dan je kleding.
 • Als je prints kiest, kies dan niet te grote patronen.
 • Als je voor een streepje gaat, dan is een verticale lijn een goede keuze.

 

Benen voller of slanker

Lengtestrepen – het woord zegt het al – doen je benen langer lijken

 • Als je een multi-kleurige panty aan hebt, wat doe je dan als je dezelfde kleur schoenen aan wilt? Wat is dan dezelfde kleur, wat verlengt je been het meest? Kies dan voor de meest dominante kleur in de panty. Heb je die kleur schoenen niet, dan heb je weer een heerlijk excuus om te gaan shoppen.
 • Last but not least: vermijd enkellaarsjes, tenzij ze in precies dezelfde kleur als je kousen zijn. Anders creëer je een horizontale lijn en zo ogen je benen voller.. Ga liever voor laarzen met een hoge schacht.

In een eerder artikel heb ik al het e.e.a. geschreven over dit geweldige accessoire. Lees hier. 

 

2 reacties op “Panty’s maken je benen voller of slanker

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *