De man en zijn broek

Heb jij gespierde benen of een gewoon formaat onderdanen? De broekenmode is tamelijk strak gesneden, maar niet iedere man komt daarmee weg. Puntjes om op te letten als de man een broek aanschaft.

De man en zijn broek: slanke benen

Heb jij slanke benen, dan is het strak gesneden Italiaanse model prima voor jou. Bij jeans kun je dan goed terecht bij de ‘skinny en slim fit’ modellen. Ze zitten goed strak van boven naar beneden en door de stretch dragen ze comfortabel. Let wel op:

als je erg dun bent, dan kunnen die heel strakke jeans je ook wel eens te dun laten lijken. Het omgekeerde geldt trouwens ook: in een te wijde broek kan het lijken alsof je erin verdrinkt; tegelijkertijd lijk je niet dikker. Dus let op de verhoudingen als je een broek aantrekt.

De man en zijn broek

Slim fit

De man en zijn broek: gespierde benen

Ben jij een man met gespierde bovenbenen, dan sla jij de ‘skinny en slim fit’ over. Daar pas je namelijk gewoonweg niet in. Je spieren zullen er trouwens opgeblazen in uitzien, niet al te charmant dus. Jij kunt beter voor de ‘tapered fit’ gaan. De bovenbenen zitten wat ruimer en de broek loopt onder aan de pijp smal toe. En zo zie je er nog steeds gelikt uit, want bij jou oogt het namelijk wel strak, zonder dat je je er uitziet of je een legging hebt aangetrokken.

Mocht je ook beschikken over een wat groter, gespierder achterwerk, dan kun je bij jeans het beste gaan voor  kleinere achterzakken die verder uit elkaar staan. Dan lijken je billen kleiner.

De man en zijn broek

Tapered fit

 

De man en zijn broek: nog meer spieren in de benen?

Is de ‘tapered fit’ ook niet je dat? Je vindt dit model te strak qua gevoel en het oogt idem dito. Kijk dan bij de ‘regular en loose fit’. Want met jouw enorm gespierde benen voel je je wellicht meer op je gemak bij deze modellen. Dit soort broeken zijn namelijk nog een graadje wijder van boven. Of misschien vind je het gewoon lekker om een wat wijdere broek te dragen.

De man en zijn broek

Regular fit

Bij de ‘regular fit’ loopt de pijp van dij tot enkel rechtdoor. De broek sluit mooi aan bij de taille en heup, valt losser op de bovenbenen en wordt gevolgd door een rechte pijp. Deze jeans vallen gemiddeld hoger in de taille. Nou maakt de hoge taille een ‘comeback’, dus dat komt goed uit, nietwaar?

De ‘loose fit’ is van boven en onderen breed. En valt zowel op de heup als bovenbeen wat losser. Houd jij niet van een te strakke broek of pas je gewoonweg niet in zo’n smalle broek, dan is deze broek dé broek voor jou.

De man en zijn broek: de forsere man

De man en zijn broek

Wide leg

Ben je wat forser met de bijbehorende benen, kies dan een ‘wide leg’.  Die camoufleert goed je rondingen. Deze broek stroomlijnt je postuur beter en verbergt ook meteen eventuele ‘lovehandles’. Je mag bij de broek best een paar centimeter speling inbouwen, maar let op dat je niet een te wijd exemplaar kiest, want dan oog je nog groter. Ook hier spelen achterzakken een rol. Grotere die wat dichter bij elkaar staan achterzakken doen je kont kleiner lijken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *