Kleurencombinaties in je kleding

Kleuren maken het leven. Of je nu voor minder opvallend bruin of voor in het oog lopend rood kiest. Kleur is er. En dan zijn er kleurencombinaties in je kleding. Om in dezelfde lijn te blijven: Rood met bruin bijvoorbeeld. Denk jij er wel eens over na hóe je kleuren combineert? Overigens kun je kleurvoorkeuren ook in je haar toepassen. Kijk maar eens Meer over kleur weten helemaal onderaan! 

 

Ben je van de opvallende, contrastrijke kleuren of ben je wat voorzichtiger? Denk je er wel eens over na hoe die verschillende kleuren je uiterlijk en je uitstraling beïnvloeden? In eerdere blogs heb ik het al over de soorten kleuren gehad, nu ga ik het over verschillende soorten kleurencombinaties hebben.

Kleurencombinaties: Ton sur ton

Monochroom of ton-sur-ton zijn kleurencombinaties in kleurtinten van dezelfde soort. Dan trek je bijvoorbeeld verschillende kleuren blauw bij elkaar aan. Dat kunnen blauwen zijn die heel erg dichtbij elkaar liggen of blauwen die wat meer er uitspringen. Het hangt er vanaf wat je prettig vindt.

Kleurencombinaties: ton-sur-ton

Ton-sur-ton is ook geschikt als je niet zo lang bent, laten we zeggen tot ongeveer tot 1.65 voor vrouwen en tot 1.75 voor mannen. Je creëert namelijk een doorlopende lijn en dat doet je langer lijken. Dat is vooral het geval als je blauwen kiest die dicht bij elkaar liggen.

Kleurencombinaties: Analoog

Je trekt kleuren aan die opeenvolgend in de kleurencirkel liggen of anders gezegd: links of rechts van de middenkleur. Dit kan heel gedurfd zijn, afhankelijk van de kleurencombinaties die je kiest

kleurenwiel2Neem bijvoorbeeld  rood, fuchsia  (hier rood violet genoemd), paars. Je kunt je voorstellen dat je meer knalt als je deze combi kiest dan bijvoorbeeld bruinen met geel in de volgende foto.

FotorCreatedBruin met geel aan de onderkant oogt rustiger dan bovenstaande foto’s. En als je nou denkt, maar waar zit nou bruin in de kleurencirkel: Bruin is een tertiaire kleur. Die zit in de analoge kleuren verscholen in de kleurencirkel hierboven tussen geel en geel-oranje.

IMG_8357

Kleurencombinaties in contrastkleuren

Durf je nog meer, dan ga je voor contrastkleuren. Het gaat dan om uitersten. Je pakt bijvoorbeeld de kleuren die tegenover elkaar op de kleurencirkel liggen. Laten we zeggen geel en paars. in het huidige fashion jargon noemen ze dit ook wel colour blocking. Dat kunnen heel felle kleurencombinaties zijn. Zoals geel en paars.

 

Daarnaast kun je warme en koele kleuren combineren, zoals het warme groen van de top en panty´s met het koelere blauwgroen van de ketting en rok.

contrastkleuren

En dan is er nog het contrast tussen donker en licht.

 

Kleurenworkshop Marrakesh

Dit soort dingen gaan we in de kleurenworkshop Marrakesh ook uitzoeken. Kun je niet wachten tot oktober of wil je al eerder aan de slag? Je kunt natuurlijk altijd een advies boeken bij me. Bel 0640597086.

Kleurencombinaties

Last but not least: Je hoeft je kleurenvoorkeuren niet te beperken tot je kleding zoals deze vrouw uit Oostzaan laat zien.

Meer over kleur weten

Kleurenworkshop Marrakesh

Kleurenanalyse – deel 1

Kleurenanalyse – deel 2

Kleuren in verschillende klimaten

Kleurencombinaties, hoe doe ik dat nu? 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *