Lange mannen maken meer indruk

Als je lang bent, heb je meer overwicht. Als je dus iets belangrijks te melden hebt, kan het helpen langer te lijken. Vrouwen hebben hoge hakken. Prince ook, maar ja, wie ziet eruit als Prince. In ieder geval niet de gemiddelde man.

Dus wat kan jij doen? Er zijn schoenen met een iets hogere hak, maar de lengte die vrouwen kunnen bereiken, dat gaat jou niet lukken. Laten we zien hoe je het op een andere manier kunt regelen.

Denk in verhoudingen

Omdat je minder truuks uit de kast kunt trekken dan vrouwen, besteden we bij jou, de man, meer aandacht aan je lichaamsverhoudingen. Zorg dat je zo slank mogelijk blijft. Het gewicht bij de man gaat vrijwel altijd in de buik zitten en dat verberg je niet zo eenvoudig naarmate die groter wordt. Zeven kilo extra bij 165 cm lijkt heel wat méér gewicht dan bij man van 180 cm.

Let ook op je lichaamsverhoudingen. De hele dag in de sportschool geeft je misschien een goddelijk lichaam, maar je kunt ook teveel in de breedte gaan. En we moeten juist de hoogte in! Denk dus in verhoudingen.

Wil je een afgestemd advies, maak een afspraak met Be-Your-Best. Ondertussen geven je hier alvast enkele tips om langer te lijken en dus meer indruk te maken!

Denk in lengte en hoogte

Het laatste wat je wilt, is de natuurlijke verticale lijn van je lichaam verbreken. Houd dus zoveel mogelijk alles in een kleur of kleursoort (ton-sur-ton), zoals je op deze foto ziet.

Fashion-Style-Radio-English-Gentleman-look-HTT

Voorzichtig met strepen en patronen

Strepen? Altijd verticaal. Niet te breed. Brede strepen doen het lichaam kleiner lijken. En wat andere patronen betreft: houd het fijn. Vermijd grote en schreeuwerige patronen. Ban blokpatronen. Dit werkt niet voor jou. Het doet je allemaal kleiner lijken en dat wil je nou net niet.

5

Slank gesneden

Jij hebt mazzel dat de mode slank gesneden is, want dat is net wat je zoekt. Vooral Italiaanse merken zijn hier goed in. Anders gezegd: vermijd kleding die te ruim valt. Ruim maakt breed. En we gingen toch juist voor die verticale lijn?

De broek

Kies een wat lagere taille, dan lijkt je bovenlijf langer. Ook een lichter of feller gekleurd shirt doet de aandacht naar boven trekken, naar je gezicht. Dat kun je doen door dat shirt, maar ook een sjaal of stropdas doen de truuk. Zo denken ze dat je groter bent!

Let op de lengte van je broekspijpen. Niet te kort zodat je je sokken ziet als je loopt. Zorg ervoor dat je broek vóór tot op de top van je schoenen reikt. En achter vallen de broekspijpen ruim over je hak.

De snit van de broek

Kies een platte voorkant. Vermijd plooien, anders lijkt je onderbuik dikker. Vermijd eveneens broeken met omslagen aan de pijpen; die doen je benen korter lijken. Een scherp gesneden plooi aan de voorkant van de pijpen is weer geweldig, want dat versterkt het verticale element.

Colberts, hemden en shirts

Té wijd en te lang zijn een ‘no go’. Het moet goed aansluiten. En zeker geen ‘double brested’ colberts!

Vermijd te lange mouwen. Ze mogen niet over de knik van je pols vallen.

Let op de stof van je kleding

Vermijd volume want dat maakt breed. Dus: fijnere stoffen. Vermijd die dikke gebreide (kabel)truien, schuif die volumineuze jas opzij, laat de gewatteerde jassen hangen. Ga op zoek naar een trui van fijne wol, een mooie, goed gesneden wollen jas. Probeer ook compact geweven stoffen, ribfluweel met fijne ribbels. Draag in de winter gelijkaardige stoffen in laagjes, zodat je toch lekker warm blijft zonder dat je eruit ziet als een michelinmannetje.

Vermijd horizontale lijnen: Jasje zwart, broek geel, schoenen zwart. Dit doet je kleiner lijken.

Fashion-Style-Radio-Avond-uit-in-Stijl-look-HTT

Schoenen

Kies je schoenen in dezelfde kleur als je broek. Let ook op je sokken, zelfde kleur.

Winkels voor mannen

Ga op zoek naar een winkel waarvan de eigenaar ook klein is. Grote kans dat hij zijn kleding afstemt op jouw grootte. Hier alvast enkele tips, vaak al vanaf maat 42:

In Amsterdam: Balt mens wear , Fashion Corner in Amsterdam.

Verder: For the Fit, Rudolf Peters, Karremans

 

Foto bovenin bij titelbalk van VW Adams via wordpress.

Foto’s van de twee mannen in dit artikel van http://www.indepaskamer.nl/

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *