Vrouw: Maak meer indruk met je lengte!

Artikel aangepast november 2022

Lang zijn betekent meer overwicht. Dat geldt ook voor vrouwen. Als je dus iets belangrijks te melden hebt, kan het helpen langer te lijken. Dit verhaal geldt voor vrouwen van ongeveer 1.56 tot 1,65 m.

Horizontale lijnen: no go!

Horizontale lijnen zijn dwarse stiksels, een riem in een andere kleur, omgeslagen broekpijpen, opgestikte zakken. Vergeet de dwarse strepen niet. Hoe dikker de streep, hoe propperiger je lijkt. Verschillende kleuren creëren ook horizontale lijnen.

Kijk hier: breedtestrepen, ceintuur en kousen in een afwijkende kleur en schoenen die weer anders zijn. Prachtig daar niet van, maar als je langer wilt lijken, moet je het niet zo doen.

cal_09_672-458_resize

Opgerolde mouwen

Rol te lange mouwen niet op. Want: horizontale lijnen. Zeker bij een bloes. Het wordt gauw propperig. Hetzelfde geldt voor de mouwwijdte. Kort ze gewoon in en laat de mouwen redelijk goed aansluiten want anders ook hier: propperig. En dat lijkt kleiner (en rommeliger, wat ook weinig professioneel oogt).

Wil je een afgestemd advies, ga dan te rade bij Be-Your-Best. Intussen hier enkele tips wat je kunt doen om meer indruk te maken. 

Hooggehakt

De eerste klap is een daalder waard: Ga hooggehakt door het leven. Leuke bijkomstigheid: Je hoeft minder omhoog te kijken, je ziet meer! Zelfs als het maar 5 cm is.

Ton-sur-ton

Kleed je zoveel mogelijk in één kleur en anders in ‘ton-sur-ton’. Dat zijn dezelfde kleurtinten bij elkaar. Het is niet nodig om jezelf van top tot teen in dezelfde kleur te kleden, als je maar in ieder geval een aantal vlakken doet. Bijvoorbeeld: Zorg dat je kousen in dezelfde kleur als je rok of jurk zijn. Pas je schoenen aan je kleur kousen. Vermijd de horizontale lijnen die je kleiner doen lijken.

Je kunt op deze foto’s zien dat bijvoorbeeld linkerfoto de onderkant wat langer lijkt. Rok, kousen, schoenen, alle min of meer in dezelfde kleursoort paars (de kousen zijn paarse netkousen, niet goed te zien op de foto overigens).Fotor0226183414

Op de rechterfoto is het totaalbeeld langer door dezelfde kleur soort van jasje en rok. De schoenen passen perfect bij de kousen, zodat de benen langer lijken ondanks de langere rok.

Ga de hoogte in, vermijd de breedte

Suggereer lengte door verticale lijnen: letterlijk een streepje in je kleding, maar ook verticale stiksels en biezen. Een lange ketting geeft een speels effect en suggereert ook lengte. Houd je kledingvorm smal. Een kokerrok verlengt meer dan een wijde rok; smalle pijpen doen je langer lijken dan wijde pijpen. Nu zijn laatste die niet zo in de mode, maar de mode verandert voortdurend….

Koukleum

Ben je een koukleum? Als je laagjes draagt, zorg dan dat je fijne stoffen draagt. Leuk die dikke truien, maar jij kunt ze beter niet aantrekken. Hetzelfde geldt voor de heerlijk gewatteerde winterjas. Als je er eentje koopt, zorg dan dat die goed getailleerd is, slank gesneden, tot en met de knie. Dan zijn de verhoudingen goed en zie je er niet uit als de vrouwelijke versie van het michelinmannetje.

Meer kracht

Kleuren kunnen ook kracht uitstralen. Grotere contrasten geven meer ‘power’ dan pasteltinten. Alleen, niet iedereen kan altijd krachtige kleuren hebben of contrastrijke kleding aan. Om uit te vinden of dat bij je past, is een kleurenanalyse heel belangrijk.

Op zoek naar kleine maten

Kleinere vrouwen moeten vaak op zoek naar kleinere maten. Ook is het prettig als de kleding in verschillende lengtematen zijn. Een aantal winkels en merken speelt daarop in:

Gelukkig zijn er kledingzaken en webshops die zich specialiseren in kleding voor kleinere vrouwen: De meest gangbare maten zijn voor de lengte van 1.56 tot 1.64 m. Miss Etam kort, Asos petite, Nordstrom. Zoek op ‘petite’, ‘small’ of kort, afhankelijk van de taal en je komt uit bij de kleinere maten.

Als laatste nog:

Leuke tips nog bij Oprah, nog veel meer interessante labels voor kleine vrouwen bij best labels for petites. De meeste merken zitten in het buitenland, maar met de webshop is het natuurlijk allemaal gemakkelijk te regelen.

Succes met shoppen.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *