Mannenhandschoenen: ga je voor stoer of meer verfijnd?

Ook mannen kunnen een statement maken met hun (winter)handschoenen. Je kunt voor alleen warm gaan, maar je kunt ook een meer geklede uitstraling nastreven. Je handen zijn tenslotte een onderdeel van je totale uiterlijk en kunnen je uitstraling mede bepalen. Stoer en praktisch of meer verfijnd. Het is maar wat je wilt.

Maal je om je uiterlijk?

Voor wie stoer en alleen voor warm gaat: koop lekkere wanten. Wil je erg stoer en ruig? Ga dan op zoek naar legerwanten van de dump. Kosten 10 euro en ze zijn gegarandeerd warm. Ze blijven ook warm als je handen nat worden van het zweet.

Houd je meer van handschoenen, dan kun je voor simpele acryl (niet zo warm) of thinsulate (een stuk warmer) handschoenen kiezen.

woolengloves-for-2012-men

Ga je echter meer voor de meer verfijnde en verzorgde uitstraling? Wil je een statement maken? Zoek dan naar handschoenen die je gekozen ensemble een extra dimensie geven, net als een cashmere sjaal of een stijlvol horloge dat kan doen.

Geef de wereld meer kleur

Begin met te bedenken bij welke jas je je handschoenen wilt dragen. Wil je niet teveel soesa qua kleur? Houd het dan bij zwart of grijs. Durf je wel je outfit ook wat kleur te geven? Koop dan gekleurde handschoenen die je gekleurde sjaal matchen. Vooral vrouwen kunnen het waarderen als je eens wat kleur toevoegt. Zorg er wel voor dat je sjaal qua kleur bij jouw huidskleur past.

Gloves-autumn-essential-for-men-1

Welke handschoen durf je aan?

Ben je eruit welke kleur je wilt? Dan kun je aandacht besteden aan het soort handschoen dat je wilt aanschaffen.

De zwarte Profuomo handschoen heeft bijvoorbeeld een wollen bovenkant en een leren palm. Ze zijn echt prachtig en warm.

Een andere keuze is de wollen handschoen. Let erop dat ze lekker zacht zijn en een dubbele wollen voering hebben om je handen goed warm te houden. Wol uit Schotland staat voor kwaliteit.

Leren handschoenen

En dan is er natuurlijk leer. Ga voor kwaliteit. Zijn ze goed gemaakt? Is de pasvorm in orde? Goede leren handschoenen gaan naar je hand staan. Let op dat ze kleurecht zijn. Anders kunnen je handen vlekken als de handschoenen nat worden van zweet of regen. Laat je hierover informeren door iemand die er verstand van heeft.

Gloves-autumn-essential-for-men-2

Als je voor heel chique gaat, dan kun je ook letten op de voering van deze handschoenen. 100% zijde bijvoorbeeld, of cashmere! Heerlijk zacht en comfortabel.

Je kunt het niet zo gek bedenken maar er is wel een beest dat zijn huid aan een leren handschoen heeft gegeven. Schapenleer is echter wel het tradionele leer voor mannen handschoenen. Wil je meer weten over de verschillende soorten leren handschoenen?

Ga ervoor. Laat je verlekkeren door de sites die mooie handschoenen hebben. Enkele voorbeelden:

Bijenkorf

Gloves by Pia

Foto’s: www.menstylefashion.com

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *